Esti ceea ce gandesti

Gândurile tale au un efect direct asupra a cum te simți. Dacă ai gânduri negative, constante, atunci esti susceptibila de a simti suparata, furioasa sau trista. Pe de altă parte, în cazul în care ai gânduri pozitive, atunci te vei simți fericita, multumita si entuziasmata. Mintea este o armă puternică și poate controla exact cum te simti la un moment dat. Probleme vine atunci când vei începe să ai gânduri negative, constante pe care nu le poti controla. În scopul de a recâștiga controlul, ai nevoie sa înțelege exact ce gânduri sunt.

                                                                                                           Diferitele niveluri de gândire

Esti ceea ce gandestiPrimul lucru pe care aveți nevoie să-l înțelegeti este că există diferite niveluri de gândire. Ele pot fi impartite în două categorii principale. Acestea sunt gândurile subconștiente și cele conștiente.

Gândurile conștiente le puteți controla destul de ușor. Acestea sunt, practic, fapte despre ceea ce se întâmplă în lume. De exemplu, ai putea avea un gând conștient “voi duce gunoiul când voi ajunge acasă” sau “cerul este albastru”.  Aceste tipuri de gânduri au un efect foarte mic asupra a cum te simți, de fapt. Ele sunt la fel de importante ca și gândurile subconștiente deoarece acestea ajuta pentru a vă oferi o conștientizare a modului în care vă simțiți. Ele sunt, de asemenea, utile, deoarece acestea pot fi schimbate.Esti ceea ce gandesti

Gândurile subconștiente sunt în principal responsabile pentru sentimentele tale. Ele nu sunt ușor de controlat și se referă în principal la cum simti despre tine si totul in jurul tau. Poate că ai un vis  al tau. Gandurile tale conștiente vor spune “Vreau să dețin propria mea casă”, apoi subconstientul tau va reveni cu ceva “Tu nu vei avea propria casa”. Acesta este un exemplu de o emoție negativă subconștienta. Desigur, ai putea avea, de asemenea emoții pozitive subconștiente.

Cheia pentru controlul gândurile tale este să fii conștienta de ele. Da-ti seama atunci când subconstientul tau incearca sa spuna ceva. Sentimentele tale pot modifica starea de spirit atât pozitiv cât și negativ. Fiind conștienta de modul în care te simți și ce gândești, poți alege să schimbi gandurile. Dacă sunteți predispusa la gândire negativă, atunci poate lua o lungă perioadă de timp pentru a schimba asta . Ca o chestiune, studiile au aratat ca oameni care au o boala se vor recupera mai repede si se vor simti mai putin stresati cu privire la starea lor, în cazul în care aleg să se concentreze asupra gândurilor pozitive. Este mult adevăr în   propozitia “esti ceea ce gandesti”.

O persoană care pare a fi mai fericita și mai pozitivă este mult mai probabil să-și petreacă energiile mentale concentrându-se pe lucruri pozitive. Atunci când alegeți să gândiți pozitiv, va veti simti mai bine. Există atât de multe reactii biochimice care au loc in corpurile noastre secundă de secundă, în funcție de stările noastre emoționale; acest lucru a fost studiat de către oamenii de știință.

A fost confirmat faptul că anumiți hormoni sunt eliberați în sistemul circulator în conformitate cu mesajele care sunt trimise la creier. Acesti hormoni afecteaza corpul nostru si cum ne simtim. De exemplu, atunci când suntem foarte fericiți despre ceva, de obicei, simțim un val de entuziasm si energie. Sângele nostru poate curge mai repede, mai puternic și ne simtim minunat. Cu toate acestea, atunci când ne concentram asupra gandurilor negative, se pare că pierdem energie si nu se simtim bine.

Amintiți-vă în primul rând, ceea ce am pus în mintea noastră ne va afecta în cele din urmă sănătatea generală și starea de bine. Sănătatea și  fericirea merg împreună, și e necesar sa avem un nivel mare de control asupra naturii gândurilor noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *