Cum sa decorezi un dormitor mic

Dormitoarele mici tind sa arate inghesuite si congestionate si au spatiu limitat pentru depozitare si decor. Dormitorul e unul din locurile unde te odihnesti si te relaxezi si daca se intampla sa fie ingreunat, scopul de a avea un dormitor nu e indeplinit. Nu putem nega faptul ca dormitoarele mici au un spatiu foarte limitat dar sunt cateva feluri variate de a decora o camera mica intr-o maniera eficienta si sa o facem sa arate mai mare si mai spatioasa.
Iata o lista cu idei folositoare pentru decorarea si amenajarea unui dormitor mic

1. Unul dintre primele aspecte care trebuie avute in vedere la un dormitor mic este patul si faptul ca el va ocupa cel mai mult spatiu din podea. Este bine sa optam pentru un pat mai mic pentru a mai salva din spatiu. Paturile platforma sunt de asemenea o idee buna. Nu sunt atat de inalte si fac camera sa arate mai mare.Cum sa decorezi un dormitor mic
2. Umbrele peretelui si culorile de asemenaq joaca un rol semnificativ intr-un dormitor. Pentru dormitoarele mici, lumina si culorile stimulative trebuie sa fie o alternativa. Umbrele intunecate trebuie evitate dcomplet pentru ca fac spatiul sa fie compact. Incearca o singura nuanta si foloseste-o si pentru usi si parchet, deoarece mai multe culori ingreuneaza spatiul. Foloseste mai mult alb si crem pentru um aspect revigorant.

3. Folosirea mobilei intr-un dormitor mic trebuie sa fie limitata. Incearca sa selectezi acele piese care pot fi montate pe pereti. De exemplu, alege un depozit sub pat decat un dulap sau un raft montat pe perete in locul unei mese.

Cum sa decorezi un dormitor mic

4. Lenjeria de pat si perdelele trebuie selecatte cu grija. Lenjeria de pat cu un singur model este alegerea cea mai buna. Permite pliurilor lenjeriei sa curga in toate directiile, pentru ca fac camera mai mare. Culoarea perdelelor trebuie sa fie similara cu cea a peretilor. Cele luminoase sunt potrivite.
5. Lumina are un aspect vital la decorarea unei case, dar este semnificanta,pentru ca mareste o camera. Locul ei trebuiesa fie langa pat, pentru ca face spatiul sa fie mai mare. Nu folosi lampi cu picior, ci mai bine opteaza pentru cele montate pe pereti. In partea iopusa poti sa asezi o oglinda, astfel incat iluzia de spatiu mai mare sa fie creata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *