Nu ratati Nelson city!

Orașul Nelson este unul dintre cele mai vechi din Noua Zeelandă și poate fi găsit la nord de capitala țării, Wellington. Regiunea din jurul orașului se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase peisaje. Vizitatorii se pot bucura, de  o vreme superba cu mai mult de 2500 de ore de soare în fiecare an. De asemenea, puteți vizita Marlborough Sounds. Acestea sunt o serie de văi care au fost inundate și sunt cele două secțiuni principale numite Pelorus și Queen Charlotte. Aceasta din urmă este considerata a fi o regiune foarte frumoasă în timp ce Pelorus este ideal pentru cei care doresc să exploreze ceva un pic mai mult de la distanță, deoarece in unele zone se ajunge doar cu barca.

Sa ajungi în regiune este ușor pentru ca orasul are unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din țară. Există mai multe companii aeriene care zboară în mod regulat și în afară. Din alte orase din Noua Zeelandă, se poate ajunge, de asemenea, la Nelson cu autobuzul. Când ești acolo, poti vizita cele mai multe atractii pe jos, dar dacă doriți să explorați zonele din afara centrului orasului, inchirierea unei masini este cea mai bună opțiune. Punctul de plecare pentru a explora Marlborough Sounds va fi, de obicei, Picton sau Havelock deși unii vizitatori încep  cu Pardise Valley, de asemenea.

 

Nu ratati Nelson city!

Puteți călători în jurul regiunii cu ajutorul unei mașini, deși aveți nevoie sa va pregătiti pentru conducerea pe drumurile înguste, iar zona este predispusa la vanturi puternice. Asigurați-vă că mașina are un rezervor plin de combustibil pentru ca stațiile de benzină sunt puține și rare și nu sunt deschise în mod normal, la sfârșit de săptămână sau seara. Există autobuze care leagă orașele Havelock, Blenheim și Picton, precum si Nelson, astfel încât să puteți călători în anumite părți ale regiunii cu transportul public. Călătoria cu barca este un mijloc de transport ales de cei mai mulți vizitatori. Există porturi în orașele mai mari, deși apele sunt învolburate, în special în Strâmtoarea Cook. Există taxiuri de apă și bărci de turism, care sunt o alegere bună pentru cei care preferă să călătorească cu un grup.

 

 

Nu ratati Nelson city!

Nelson are o serie de atractii minunate, inclusiv muzee neobisnuite si galerii de arta. World Art este doar una dintre acestea și informati-va cu privire la prezentarea de moda care are loc în Centrul Trafalgar. Hainele de aici sunt realizate dintr-o varietate de materiale și vizitatori vin din întreaga lume. Orasul este, de asemenea, casa, la Tahunanui Beach, care are reputația de a fi una dintre cele mai sigure plaje din țară și perfecta pentru familii. Excursiile cu barca sunt o alegere bună pentru cei care doresc să vadă zona de petrecere a timpului liber. Excursii se pot face în zona de coastă pitoresca, precum și Rezervația Naturală Tui. Aceasta e una dintre cele mai eco-destinații pe care lumea le are de oferit.

Există, de asemenea aventura oferita în regiune. Puteți petrece timpul la caiac-canoe, ciclism montan sau drumeții prin zonă. Queen Charlotte este o alegere populara pentru vizitatori.

 

Nu ratati Nelson city!

Iubitorii de vin pot face un tur la unele dintre fabrici. Există mai mult de 20 în zona din jurul orașului, dar în cazul în care vinul nu este in preferințele dumneavoastră, vă puteți bucura de doar câteva dintre traseele în Nelson. Piața Nelson este un must-see pentru oricine. Aici, puteți cumpăra  de la mestesugarii locali sau doar sa stati la una dintre tarabele de cafea și sa priviți lumea care trece.. În regiunea Marlborough Sounds, arta locala este o investiție bună și există mai multe galerii de unde puteți cumpara piese originale de la artiști locali. Exista o multime de buticuri în zona în care puteți vedea bijuterii originale și haine și veți vedea ca multe dintre magazine sunt individuale, mai degrabă decât branduri.

,Mancarea este o necesitate si dacă doriți să va bucurati de produse la nivel local, cele mai multe restaurante sunt specializate în preparate locale și ingrediente. Fructele de mare sunt întotdeauna in meniu pentru ca orasul este unul dintre cele mai mari porturi de pescuit, în această parte a lumii. Somonul și midiile sunt feluri de mâncare locale din zona și cele mai multe restaurante din regiune le servesc, deci asigurați-vă că le încercati în timp ce vă aflați aici.

 

Nu ratati Nelson city!

Vestea bună este că, atunci când vine vorba de cazare orasul are multe de oferit. Puteți sta într-o pensiune, Pensiunea Lodge, camping sau lux sau apartamente de lux. Pensiunile din zona sunt cunoscute pentru curatenie, confort și vă oferă tot ce aveti nevoie. Există mai multe optiuni “Pat și mic dejun”, în oraș, care sunt administrate de familii și unde puteți obține o adevărata primire călduroasă. Când vă veți petrece timpul în zona, aveti cazare privaat la familiile din Noua Zeelanda, care au case de vacanta in zona. Există mai multe hoteluri in statiune din zona, dintre care unele au câștigat premii pentru calitatea facilităților și serviciilor lor. Fiindca mulți vizitatori petrec timpul in drumeții, campingul din regiune este o opțiune bună și există mai multe locuri aici, care sunt conduse de către Departamentul de Conservare. La unele dintre acestea se poate ajunge doar cu barca, astfel încât sunt perfecte dacă într-adevăr vreti sa fiti departe de toate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *