Beneficiile vegetarianismului

Sa fii vegetarian poate avea multe beneficii de sănătate. Carnea, în special carnea de vită, este încărcata cu hormoni și grăsimi de origine animală care cauzeaza infundarea arterelor. Din carne de asemenea, lipsesc multe din beneficiile pentru sanatate ale alimentelor pe baza de plante, ca fructele si legumele care sunt doldora de vitamine și microelemente folosite pentru a reconstrui și reparara celulele, și fibre, care sunt necesare pentru absorbtia alimentelor.

Înainte de a decide pur si simplu să renunțati la carne, luati în considerare modul de a va păstra sănătatea în timp ce faceti schimbarea la vegetarianism.

Când vă decideți să deveniti vegetarian, veți avea nevoie sa începeti proiectarea unui plan de alimentatie, astfel încât să știti că primiți toți nutrienții de care aveți nevoie. Nu poti reununta pur și simplu la carne și să fii mai sănătos, pentru ca ai nevoie de o mare varietate de alimente vegetale pentru a obține toate hrana necesara.

Să fiti pregătiti pentru a începe să mâncați mai multe tipuri de fructe și legume și alte produse alimentare pe baza de plante, astfel încât să știti că beneficiati de o alimentație sănătoasă.

Un beneficiu la consumul de carne este că veți obține proteine, dar puteți obține, de asemenea, cantitati mari de proteine din frunzele verzi. S-ar putea să nu mănânci mai multe varietăți de verdeturi, dar pentru a fi un vegetarian sănătos, va trebui sa începi pregătirea meselor cu salata verde, spanac, varza, și broccoli etc. Puteți adăuga aceste legume verzi pentru salate și alte feluri de mâncare, cum ar fi omlete.

 

Beneficiile vegetarianismului

Fasolea are, de asemenea, o cantitate mare de proteine, astfel puteti gasi retete pentru chili vegetarian, supa de fasole, și alte feluri de mâncare de fasole pentru a vă oferi proteinele de care aveți nevoie.

Pentru că avem nevoie de o mare varietate de fructe si legume pentru a rămâne sănătoși, ar putea fi, de asemenea, bine să luati în considerare modul de a pregăti feluri de mâncare vegetariene, astfel încât să nu consumi fructe si legume crude tot timpul.

Acest lucru poate fi foarte plictisitor și vă va face să renunțati repede la stilul de viață vegetarian. Uită-te la rețete pentru piureuri de fructe sau de deserturi, cum ar fi mere coapte astfel încât vă puteți satisface pofta de dulce si nu va simtiti privați.

Este, de asemenea, bine să va gânditi la alte feluri de mâncare pe care le puteti prepara atunci când sunteți vegetarian, care includ mai mult de doar fructe și legume, astfel încât să nu va plictisiti.

De exemplu, spaghete cu sos de rosii sau lasagna făcuta fără carne vă poate satisface. Dacă vă permiteți să mancati ouă, ati putea încerca diferite omlete sau să învatati să faceti quiche. Cereale cu lapte de soia dimineața.

De asemenea, puteți manca în continuare paine, asa ca incercati sandwich-uri cu unt de arahide sau paine prajita cu unt, cu salată.
Fa vegetarianismul un proiect pentru tine, mai degrabă decât doar sa renunti la carne. Afla cum sa gatesti mâncăruri vegetariene și să cercetezi toate opțiunile pe care le ai, astfel încât să poti renunța la carne și sa trăiesti un stil de viață sănătos.

Beneficiile vegetarianismului

Sa vedem alte beneficii ale vegetarianismului:

Risc mai mic de cancer pulmonar si colorectal. O dieta  cu fructe, legume, și fibre poate ajuta la reducerea riscului de boli pulmonare si a bolilor asociate.

Prevenirea diabetului de tip 2. Diabetul de tip 2 este ce în ce mai frecvent, odata cu creșterea obezității în întreaga lume, și dietele vegetariene pot  preveni prin   carbohidratii complecsi si fibre care ajuta organismul sa administreze insulina mai eficient.

Piele sanatoasa. Dietele bogate in alimente pe bază de apă și de plante sunt o sursa bogata de antioxidanti si vitamine, ideal pentru o piele mai sanatoasa in fiecare sezon.

Dietele pe bază de carne  transporta în celule și grăsimi animale, împreună cu substanțe chimice și produse utilizate în cursul prelucrării. Aceasta poate include chimicale pulverizate pe animalul mort, conservanți, și alte ingrediente nenaturale utilizate pentru ambalarea și distribuția în masă.

Fructele, legumele și produsele din soia nu sunt injectate cu hormoni de crestere si alte substante chimice care pot afecta organismul uman.

Scăderea tensiunii arteriale.Dieta vegetariana poate fi in mod natural saraca in grasimi si sodiu, contribuind la reducerea tensiunii arteriale și   îmbunătățirea circulației.

Digestie mai bună. Produsele alimentare pe baza de plante si fructe proaspete sunt bogate in fibre, îmbunătățesc digestiei și procesul de eliminare. Dietele ridicate  in fibre au fost, de asemenea, legate de  prevenirea anumitor tipuri de cancer.

Reduce facturile de cumpărături. Vegetarienii pot elimina aproape 25% din bugetele lor alimentare fara kilograme de carne.

Unele studii sugereaza ca, atunci cand animalele experimenteaza frica, adrenalina determină o eliberare de adrenalina, steroizi, si alti hormoni de stres in sange. Acestea sunt apoi ingerate de consumatorul de carne, prezentând o serie de toxine care se pot acumula în sânge.

Aminoacizi sănătosi. Proteinele pe baza de plante (de exemplu, soia) pot fi o sursa excelenta de aminoacizi care ajuta la asimilarea proteinelor.

Meniurile vegetariene folosesc uleiuri naturale și metode de gătit pentru a spori aroma. Acest lucru  inseamna fara grasimi saturate nesanatoase, care pot duce la o varietate de probleme cu inima si a bolilor cardiovasculare.

Creșterea duratei de viata. Cu corpul în armonie și  fara toxine dăunătoare vegetarienii   traiesc mai mult decat  mancatorii de carne.

Nivelul colesterolului. Fără carne nesănătoasa și surse de grasimi in dieta, nivelul de colesterol la vegetarieni poate fi considerabil mai mic și se încadrează cu ușurință într-o gamă sănătoasa.

Risc mai mic de cancer. Cu o dieta bogata in antioxidanti, elemente nutritive, si vitamine, vegetarienii reduc  in mod natural riscul de cancer si alte boli. Mancatorii de carne, în special cei de carne grasa  au un risc mult mai mare de cancer.

De la consumul de alimente mai hrantoare și reducerea riscului de cancer, stilul de viață vegetarian oferă multe avantaje față de o dietă pe bază de carne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *