Esti insarcinata, dar nu partenerul e tatal?

Sarcina ar trebui să fie un moment de bucurie, de așteptare și speranță pentru viitor. Insa, din pacate, nu este întotdeauna cazul sa se intample asta, mai ales dacă esti gravidă și nu esti sigura că partenerul tău este tatăl copilului. Ce se poate face în acest caz și ce șanse aveți de a va salva relatia?

Ai putea fi tentata să-ti minti partenerul si sa-i spui ca bebelusul este al lui, dar acest lucru poate fi o greșeală. Nu numai că este nedrept să-l minti, dar el poate foarte bine afla adevărul oricum, care va face situatia mai rea pentru tine. Barbatii nu sunt la fel de slabi ca multe femei si își asumă responsabilitatea atunci când vine vorba de o sarcina, el poate face data scadentă și isi poate da seama că voi doi nu ati fost activi sexual în acest timp, sau isi da seama ca copilul nu-i seamănă dupa ce se naste. Sa-ti inseli partenerul este destul de rău, dar cand apare un copil care nu este al lui este aproape întotdeauna de neiertat, astfel încât va trebui sa fii pregătita să-i spui adevărul.

 

 

Esti insarcinata, dar nu partenerul e tatal?

 

De asemenea, trebuie să fii pregătita pentru adevăr, deoarece tatăl copilului are drepturi și obligații în această chestiune. Copilul nu este doar al tau, ci si al lui, și el ar putea dori să aibă o relație cu acel copil. Imagineaza-ti dacă situația s-ar inversa și cineva ar avea copilul tau. Nu ai vrea să știi despre acel copil și nu ai vrea o relatie cu el sau ea? Tatăl copilului tau poate avea, de asemenea, obligații financiare, mai ales dacă nu ești căsătorita.

Când esti gata să vorbești cu partenerul tău, fii sincera si deschisa.. Explică-i că ai fost cu altcineva și porti acum copilul acelui om. Fii pregătita pentru ce e mai rău, și înțelege-i durerea și furia. Dacă vreti sa va salvati relatia, trebuie să-i spui. Cere-ti scuze pentru durerea pe care i-au provocat-o, dar subliniază faptul că relația voastra reprezinta pentru tine mult si iti doresti sa o puteti salva.

După ce ai vorbit cu partenerul tau, atunci va fi nevoie să vorbești cu tatăl copilului. El te-ar putea întreba despre relația ta cu prietenul sau sotul si dacă ai de gând să ramai cu el, și el  ar putea începe să vorbeasca despre custodie și alte probleme juridice. În unele cazuri, este posibil să fie nevoie sa vorbesti cu un avocat pentru a rezolva problema custodiei, daca nu se poate rezolva asta cu tatăl copilului.

Toate acestea ar putea părea foarte infricosatoare, dar acesta este riscul atunci când ești infidela și mai ales atunci când nu sunt folosesti nici un mijloc de protecție. Bărbații au drepturi atunci când vine vorba de relația cu copilul, astfel încât va trebui să fii pregătita pentru reactiile loi atunci când ii dezvălui ca esti insarcinata cu altul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *