10 muzee care merita vizitate

10. Kunsthistorisches Museum, Viena, Austria

La fel ca si familia Medici din Florenta,  dinastia Habsburg a acordat o atentie deosebita artei, sprijinind artistii vremii si incercand sa colectioneze cat mai multe lucrari, pe diverse teme, iar eforturile si pasiunea lor au facut din Viena unul dintre cele mai frumoase si mai bogate orase din lume, atunci cand luam in calcul mostenirea culturala si artistica. Colectiile incepute de pasionatii din familia Habsburg au fost diverse :  sculptura, arta decorativa, pictura, carte, arme si armuri, instrumente muzicale, antichitati romane, egiptene, elene si orientale.

10 muzee care merita vizitate

 

9.Metropolitan Museum of Art,  New York, SUA

Cunoscut mai ales sub numele mai scurt de MET, Muzeul Metropolitan de Arta din New York este una dintre cele mai prestigioase institutii de gen, un ansamblu arhitectural impresionant si usor de recunoscut, gazduind in salile sale creatii artistice din intreaga lume si istorie a umanitatii.

10 muzee care merita vizitate

8.Muzeul National de Arheologie, Atena, Grecia

 

Una dintre principalele atractii turistice ale tarii si unul dintre cele mai importante muzee din Europa, Muzeul National de Arheologie din Atena este vizitat in fiecare an de mii de turisti. Nu este de mirare, aici gasindu-se cea mai bogata colectie de arta greaca antica din lume, o istorie fascinanta a vechii Grecii.

10 muzee care merita vizitate

 

7.Muzeul Palatului National, Taipei, Taiwan

 

Din pacate acest muzeu nu este destul de cunoscut in intreaga lume, desi este unul dintre cele mai apreciate din Asia, pentru ca piesele din colectiile sale sunt unice si fascinante.  Avand la baza colectiile imperiale de arta, muzeul a trecut prin perioada dificile in secolul trecut, mai ales intre 1924 si 1965. Atunci cea mai mare parte a pieselor a fost ambalata in lazi de lemn si mutata prin diverse locuri, pentru a nu fi jefuita sau distrusa de trupele japoneze si chineze.

 

10 muzee care merita vizitate

6.Muzeul Hermitage, Sankt Petersburg, Rusia

De la operele de arta si uneltele preistorice si antice, intre care piese ceremoniale surprinzator de bine pastrate, la tablouri, gravuri, sculptura, arta decorativa, muzeul are cate ceva pentru oricine. In salile ce gazduiesc colectia de mobilier si arta decorativa rusa veti gasi alte piese rare, precum colectia de tapiserii si broderii ce ii infatiseaza pe membrii curtii tarului. Multe dintre ele sunt copii ale unor celebre tablouri din epoca, excelent realizate si pline de viata.

10 muzee care merita vizitate

5.Orasul Vatican

 

Oras-muzeu de o rara frumusete, este unul dintre acele locuri de care nu mai te poti desparti, fie si dupa o singura vizita. In fiecare an zeci de mii de turisti din intreaga lume vin la Vatican special pentru a vedea operele de arta de aici, printre cele mai bune exemple ale artei renascentiste din Italia.

 

10 muzee care merita vizitate

 

4. Galleria Degli Uffizi, Florenta, Italia

 

Si astazi, asa cum s-a intamplat pret de secole, artistii din intreaga lume, viziteaza Galleria degli Uffizi pentru a cauta noi idei si tehnici sau pur si simplu pentru a incerca sa inteleaga de ce marii maestri sunt atat de admirati si astazi. O scoala esentiala pentru orice iubitor al artei, ramane unul dintre cele mai atractive obiective turistice din Italia si unul dintre cele mai bune muzee.

 

10 muzee care merita vizitate

3.Muzeul de Istorie Naturala, Londra

 

Institutia gazduieste expozitii temporare diverse, de la cele de arta contemporana la cele care prezinta istoria naturala in anumite regiuni putin cunoscute sau evolutia unor specii. Chiar daca multi s-au temut ca Muzeul de Istorie Naturala din Londra nu va putea tine pasul cu tehnica si stilul modern de viata, astazi aici veti gasi un centru de informare, prezentare si cercetare contemporan, interesat de subiectele importante ale momentului, oferind celor interesati o imensa baza de informatii prin colectiile sale.

10 muzee care merita vizitate

 

 

2. Muzeul Luvru, Paris, Franta

 

Multe dintre lucrarile prezentate aici nu sunt niciodata imprumutate altor muzee, fiind mult prea valoroase, ceea ce creste cota de atractie a muzeului. Mai mult, piesele de rezistenta sunt inspirat prezentate, fiind scoase in evidenta nu doar de spatiul disponibil, cat si de luminile bine alese. Practic,la Muzeul Luvru, numarul capodoperelor este uluitor. Fie ca este vorba de Mona Lisa, de o fresca de Botticelli, de lucrari celebre ale Renasterii, veti avea nevoie de cateva saptamani bune pentru a le vedea macar in fuga. Si cu siguranta veti reveni.

10 muzee care merita vizitate

1. British Museum, Londra

Chiar daca se vor gasi voci care vor obiecta, British Museum din Londra merita cu siguranta primul loc in acest clasament, fiind unul dintre cele mai mari si importante institutii culturale din lume, cu o colectie uriasa si variata. Cu cele peste 13 milioane de exponate din colectie, British Museum ofera o imagine completa a istoriei culturii, sub toate formele ei, de la origini si pana in prezent.

 

10 muzee care merita vizitate

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *