Exercitiile fizice si diabetul

Exista milioane de oameni care sufera de boala numita diabet. Aceasta este o boala comuna, care poate fi foarte periculoasa pentru sănătatea unui individ, dacă nu este tratata prompt. Diabetul zaharat este o afectiune in care o persoana are un nivel ridicat de zahăr in sânge. Această afectiune apare la o persoană, fie atunci când organismul nu mai produce insulină suficientă sau când celulele nu mai răspund la insulina care este produsa. Pe baza acestor două motive, diabetul zaharat este clasificat în două tipuri, și anume insulino-dependent (de tip 1) și noninsulino-dependent (de tip 2). Persoanele care sufera de diabet zaharat de tip 1 sunt în imposibilitatea de a produce insulina si astfel, ei sunt obligate să ia insulina prin injectare, pentru a rămâne în viață, în timp ce persoanele cu diabet zaharat de tip 2 pot produce insulină, dar este ineficienta în escortarea glucozei in celule. Diabetul zaharat de tip 1 nu este reversibil prin orice mijloace, dar exercitiile fizice regulate pot ajuta cu adevărat suferinzii de diabet de tip 2 sa controleze diabetul zaharat.

Dieta adecvata, medicamentele, si exercitiile fizice sunt trei din cele mai importante instrumente folosite pentru a controla diabetul zaharat. În timpul și la mai multe ore dupa antrenament, organismul are un consum sporit de energie. Prin urmare, excesul de zahăr este eliminat din sânge, care, la rândul său conduce la niveluri reduse de zahăr. Exercitiile regulate te pot ajuta foarte mult in reglarea nivelului de zahăr din sânge și te poate proteja împotriva bolilor de inima. În timp ce cele mai multe dintre exerciții sunt considerate a fi sănătoase pentru persoanele cu diabet zaharat, există unele tipuri specifice de exerciții, care sunt mult mai benefice. Aceste exerciții sunt prezentate mai jos. Cu toate acestea, este întotdeauna mai bine să se consulte medicul înainte de a începe să le faci. În plus, asigurați-vă că verificati nivelul de zahăr din sânge atât înainte cât și după ce faceti exercițiul.

Exercitii fizice intense

Exercitiile de intensitate mare sunt considerate a fi mai benefice, în comparație cu exercițiile de intensitate mai mica pentru cei cu diabet zaharat. În timp ce facem exercitii, muschii fac uz de glucoza pentru a arde energie. Exercitiile de intensitate mai redusă consumă mai puțina glucoza si mai multa grasime, in timp ce antrenamentele de intensitate mare ard mai multa glucoza. Prin urmare, exercițiile de mare intensitate vă pot ajuta cu adevărat în gestionarea nivelului glucozei din sânge. Aproximativ 30 de minute de exercitii de mare intensitate de 3 ori într-o săptămână, vă oferă același beneficiu ca exercitii de 30 de minute moderate de 5 ori într-o săptămână.

 

Exercitiile fizice si diabetul

 

Exemplele de exercitii fizice intense cuprind jogging, mersul pe jos pe un deal sau urcatul scarilor rapid, mersul cu bicicleta pe un deal, și ridicarea greutăților. Cu toate acestea, aceste activități fizice pot fi foarte obositoare și, prin urmare, este foarte dificil să faceti o întreagă sesiune de exercitii. Prin urmare, este mai bine să încercați sedinte scurte de antrenamente de intensitate mare care pot creste semnificativ sensibilitatea la insulina, care este de un mare beneficiu pentru un diabetic. Pe scurt, intensitatea antrenamentului este mai importanta decât perioada, în scopul de a gestiona nivelul de glucoza din sange.

Exerciții de flexibilitate

Pentru a obține beneficii maxime de la exerciții, diabeticii trebuie să includă exerciții de flexibilitate. Aceste exercitii vor păstra toate articulațiile flexibile și, astfel, vor reduce riscul de rănire în timp ce faci alte exerciții sau activități. Este recomandabil pentru fiecare pacient cu diabet zaharat sa faca aproximativ 10 minute de stretching. Exemple de exerciții de flexibilitate, care sunt recomandate pentru diabetul zaharat includ yoga și pilates. Exercițiile de stretching îmbunătățesc într-adevăr mușchii și cresc circulația sângelui.

 

Exercitiile fizice si diabetul

 

Circulația sanguină adecvată va ajuta nutrienții sa ajunga la țesuturi într-un mod mai eficient. Circulatia sangelui va hrani, de asemenea, muschii. Exercițiile de flexibilitate, de asemenea, au o serie de alte beneficii, de exemplu, se îmbunătățește echilibrul general, se îmbunătățește mișcarea, reduc durerile musculare, imbunatatesc postura, reduc nivelul de stres, și să vă bucurați de exercitii, chiar mai mult. În timp ce faceti intinderi, asigurați-vă că organizati fiecare sedinta de cincisprezece pana la treizeci de secunde pentru a obține unele beneficii de flexibilitate pe termen lung.

Aerobic

Aerobicul este unul dintre cele mai bune exercitii pentru diabetici, deoarece se poate procesa în mod eficient zahărul și, de asemenea, ajuta pentru a menține greutatea sub control. Aerobicul facilitează controlul insulinei si glucozei din sange. Cu toate acestea, aerobicul se poate dovedi a fi un pic obositor pentru persoanele care sufera de diabet zaharat si în cele mai multe cazuri, diabeticii sunt supraponderali. Prin urmare, este preferabil să se înceapă cu exerciții de aerobic de intensitate scăzută și apoi se creste in intensitate cu timpul.

Un alt lucru important este că înainte de a începe o sesiune de antrenament aerobic, asigurați-vă că alergați timp de 30 la 45 de minute pentru a se încălzi corpul suficient. Exercițiile de aerobic adecvate, care sunt potrivite pentru diabetici includ aerobic, mersul pe jos, dans, înot, tenis, patinaj, etc. Prin exercitiile aerobice, atât rata inimii și rata respiratorie va crește și, de asemenea, mai mult oxigen va fi distribuit. Deci, acest exercițiu poate consolida sistemul cardiovascular și crește rezistența generală și de putere. Activitățile de aerobic fac oasele și inima puternică, ajuta insulina sa functioneze mai bine, ajuta corpul in ameliorarea stresului, și îmbunătățesc circulația sângelui. Toate aceste beneficii împreună ajuta în evitarea complicațiilor de durata a diabetului zaharat.

 

Exercitiile fizice si diabetul

 

Yoga

Yoga nu poate vindeca diabetul, dar il poate controla cu siguranta. Yoga este considerata ca fiind una dintre cele mai eficiente metode de a face fata diabet zaharat. Este un amestec unic de putere și flexibilitate. Există mai multe asane yoga și exerciții de respirație care pot încuraja pancreasul să producă insulină adecvata care controleaza nivelul de zahăr din organism. Diabetul duce, de asemenea, la diverse alte boli, cum ar fi hipertensiunea arteriala si nivelul de colesterol ridicat și practicand yoga regulat joacă un rol foarte important în reducerea acestor factori.

Pozitii yoga benefice pentru pacientii cu diabet zaharat includ Pranayama, Shalabhasana, Mandukasana, și Yogamudrasana. Yoga ajută la relaxarea mușchilor corpului, ceea ce este foarte important pentru a reglementa furnizarea de sange pentru muschi. Ca rezultat, mușchii absorb mai mult zahăr și, prin urmare, se reduce nivelul de glucoză din sânge. Practicarea regulată menține metabolismul în formă bună, care, la rândul său, ajută toate organele să funcționeze corect și mai eficient. Alte avantaje importante in a face yoga constau in digestie mai bună, precum și îmbunătățirea imunitatii generale, de care beneficiază în mod indirect un diabetic. Mai presus de toate, yoga poate îmbunătăți chiar nivelul de energie, facand să te simți mai sănătos și mai fericit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *