Fii independenta emotional

A avea controlul propriilor emotii si sentimente in mod independent este foarte important. Astea fiind spuse, exista momente cand este perfect normal si sanatos sa te bazezi pe ceilalti pentru sprijin emotional. Insa, nimeni nu te va putea implini vreodata sau sate faca fericita. Noi suntem stapanii propriului nostru destin si trebuie sa invatam sa ne bazam pe propriile forte la un moment dat in viata noastra. Pericolul de a te baza pe altii pentru dependenta emotionala este ca ar putea sa te dezamageasca si este inevitabil ca oamenii te vor dezamagi de cateva ori in viata. Iar in aceste momente, trebuie sa avem forta si caracterul pe care le-am dezvoltat pentru a putea avea grija de noi in orice situatie sau cel putin sa incercam sa ne ducem propriul bagaj emotional.
Doar noi putem intelege cele mai adanci ganduri mai bine decat oricine altcineva. Invata sa te bucuri de timpul petrecut singura, poate uneori vei simti ca nu poti sa traiesti fara prezenta altcuiva. A-ti face timp sa te bucuri d elucruri care iti plac este sanatos si te va ajuta sa te bazezi mai mult pe propria-ti persoana decat pe altii. Vor fi perioade in viata fiecaruia dintre noi cand oamenii vor incerca sa ne manipuleze sau sa profite de sentimentele noastre.
Pentru a ne proteja, e important sa putem sa facem un pas inapoi si sa analizam situatia sau circumstantele pentru a nu lasa ca sentimentele noastre sa fie vulnerabile. Cautarea, crearea si a avea acea tarie interioara de a sti cine esti si spre ce te indrepti.

Fii independenta emotional
Intotdeauna vor exista lupte, provocari in viata si uneori, oamenii sunt prea ocupati sa faca fata propriilor probleme pentru a mai putea sa le rezolve si pe ale altora. Tu esti prietena ta cea mai buna si asigura-te ca asa va fi intotdeauna. Este un sentiment foarte puternic sa simti sensul implinirii si a sigurantei pe care ti-l poti oferi daca lucrezi la dezvoltarea ta emotionala si la abilitatile de a-ti pastra independenta.

A fi independenta emotional este ceva foarte diferit de a fi insensibila sau izolata emotional. Nu te transforma intr-o persoana care este insensibila la cei din jur. A fi independenta emotional te face puternica. Ceilalti vor sti ca pot sa isi vada de vietile lor iar tu poti sa ti-o organizezi pe a ta. Asuma-ti greselile, si nu te gandi la trecut. Noi suntem suma tuturor experientelor noastre si invatam din greseli. Astfel, lasa trecutul sa ramana trecut si concentreaza-te pe momentul de fata. Esecurile nu sunt un capat de drum, dimpotriva. Avem ceva de invatat din fiecare si devenim mai puternice. Si nu uita-tu esti cea mai importanta persoana din viata ta, trateaza-te ca atare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *