Ce sa transmiti la un interviu

Normele în ceea ce privește aplicarea pentru locuri de muncă au fost supuse unor schimbări enorme în ultima vreme. În trecut, oamenii preferau o scrisoare scrisă de mână. Din ce în ce mai frecvent în zilele noastre cautam locuri de munca pe Internet, și aplicam pentru aceasta prin intermediul internetului. Destul de des, este suficient să punem un C.V. pe web. Din aceasta cauza, procedura de aplicare de multe ori merge mai repede, iar acum putem fi invitati la un interviu de angajare inainte sa ne dam seama. Puteți găsi informații pe Internet despre cum să se aplica pentru locuri de muncă, despre cum să scriem scrisoarea de intentie, hainele pe care ar trebui să purtam și cum să efectueaza interviul în sine. Importanța limbajului trupului este adesea menționată, dar nu se ajunge întotdeauna la atenția pe care o merită. La urma urmei, înainte de a vorbi, limbajul trupului va oferi deja oamenilor prima impresie despre tine.

Ce fel de persoană ești tu?

Prin folosirea cuvintelor poti explica ce tip de educație ai primit și ce experiența ai câștigat. Poți, de asemenea, răspunde la întrebări pentru a clarifica chestiuni. În același timp, însă, limbajul trupului va oferi, de asemenea, informații mult mai multe. Se poate observa cat nesigura sau sigura esti de tine. Poate arăta, de asemenea, daca esti agitata sau liniștită sau dacă esti sincera sau nu. Limbajul trupului poate arata daca esti predispusa la stres. Sau cât de entuziasta ești și dacă esți o persoană care ia munca in serios. Membrii comisiei de interviu iti vor pune întrebări, dar răspunsurile tale nu va fi doar pe cale orala. Toată lumea folosește limbajul trupului, in cea mai mare parte, la un nivel subconștient. Prin constientizarea propriului limbaj corporal, dar si pe al altora, puteți crește cu siguranta sansele de a obtine un loc de muncă.

 

Ce sa transmiti la un interviu

 

Atenție la timp!

Ar putea fi un clișeu să vorbim despre a ajunge la timp pentru un interviu de angajare, dar cred că este important să-l aducem în atenție din nou. Atitudinea sau atenția la timp, va trimite, de asemenea, mesajele non-verbale. Un interviu pentru un loc de muncă este văzut ca o întâlnire foarte importantă, și daca ajungi prea târziu este, prin urmare, absolut inacceptabil. Ca a intarziat autobuzul sau ai ramas blocata în trafic sunt scuze destul de expirate. La urma urmei, pentru o întâlnire importantă ca asta ar fi trebuit să iei în considerare sa te grabesti. E mult mai bine sa ajungi prea devreme decât prea târziu! Dacă ajungi prea devreme , nu trebuie să mergi imediat. Uneori e mai bine să te plimbi un pic prin cartier, pentru a nu astepta în hol prea mult. In cazul în care este foarte frig afară, ar fi înțelept să stai înăuntru cu vreo zece minute înainte de interviu deoarece poate fi foarte neplăcut să dai o mână rece ca gheața.

Prima întâlnire

După ce te-ai anunțat la recepție sau unui angajat al companiei, vei fi adesea solicitata să iei un loc. După un timp, cineva va veni să te conducă in zona de interviu. Nu sari imediat sa-i oferi acestei persoane o strângere de mână. E mai bine să o lasi sa ia inițiativa. Se strang mâinile ferm, dar nu prea puternic si uita-te direct la persoană. După aceasta, vei fi prezentata membrilor comisiei. În timpul acestei introduceri este mai bine să te plimbi în jurul mesei să dai mâna cu membrii comisiei decat sa te apleci peste masa. La fiecare salut uita-te direct la persoană, și spune-i numele tău.

 

Ce sa transmiti la un interviu

 

Alegerea scaunului 

După introducerea inițială vei fi, de obicei invitata sa iei un loc. Dacă esti lăsata să alegi un loc , alege unul de unde sa poti vedea toti participanții la interviu, și de unde te pot vedea, de asemenea, pe tine. Dacă cineva stă în spatele tău și nu-l poți vedea bine, el nu isi poate face o impresie buna de tine din cauza asta.

Postura corpului

În timpul interviului încearca să adopti o postură care prezinta interes, dar apare ca fiind relaxata. Poți face acest lucru stând dreaptă în scaun, la începutul interviului, cu spatele pe partea din spate a scaunului. Dacă atarni lateral în scaunul tău, ai putea da impresia că nu esti atât de interesata de locul de muncă. Iar daca stai asezata pe marginea scaunului poti parea tensionată și dai impresia că te simți inconfortabil.

Ce poti face cu mâinile?

La fel ca atunci când fac o prezentare, mulți oameni consideră de multe ori ca mâinile sunt obstacole în timpul unui interviu de angajare, mai degrabă decât un mijloc util de comunicare. Acesta este motivul pentru care oamenii întreabă adesea ce să facă cu mâinile lor. Într-o situație dificilă suntem adesea înclinați să ne îndoim brațele. Acest lucru ne da un sentiment de siguranta. În timpul unui interviu de angajare este mai bine să nu faci acest lucru, deoarece brațele incrucisate pot fi interpretate ca o pozitie defensivă. Este mai bine să lasi mâinile vag în poală sau pune-le pe cotierele de la scaun. Din aceste poziții este, este de asemenea, ușor să sprijini cuvintele tale cu gesturi.

Când ar trebui să te uiți si la cine?

În timpul interviului, este important să te uiti la toți partenerii de interviu în măsură egală. Cand te uiti direct la o altă persoană oferi un semn de încredere. Atunci când unul dintre membrii comisiei explică ceva sau pune o întrebare, se uită la tine pentru atâta timp cât vorbește. În timp ce  vorbește, el poate uita, de asemenea, la alte persoane, dar de fiecare dată când dorește să sublinieze ceva se va uita la tine din nou. Da din cap afirmativ să-l încurajezi să continue. La sfârșitul întrebarii se va uita la tine și va inclina capul pentru a te invita să dai un răspuns. Atunci când răspunzi la o întrebare, te vei uita mai intai la persoana care a pus întrebarea, dar în timp ce răspunzi, trebuie sa te uiti pe rând la partenerii de interviu.

Acorda atenție la limbajul trupului partenerilor de interviu

În afară de acordarea atenției la limbajul propriu al trupului, este de asemenea important sa urmaresti modul în care partenerii de interviu se comporta. Pozițiile și mișcările acestor persoane iti pot oferi o impresie. Acest lucru poate servi ca un avertisment la un stadiu incipient cand ai putea face ceva greșit si nu esti constienta de asta. De exemplu, în cazul în care membrii comisiei sunt de părere că vorbesti de prea mult timp sau ii intrerupi, acestia isi vor arata iritarea prin limbajul trupului. Când membrii comisiei se agită, ofteaza sau îndoaie brațele, poți lua acest lucru ca pe un semn de neplăcere. De obicei, nu este prea târziu pentru a schimba acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *