Frumoasele din casa si gradina

Cu totii iubim plantele si nu ezitam sa le oferim toata dragostea si grija noastra atunci cand au nevoie mai mult, insa nici ele nu inceteaza sa ne uimeasca si sa ne dezmierde simturile cu mirosul si aspectul lor incantator. Va prezentam mai jos cateva dintre ele.

Filodendronul

Frumoasele din casa si gradina

Este una dintre cele mai des intalnite plante din casele si apartamentele romanilor. Aceasta este originara din America de Sud. In mediul sau natural capata dimensiuni impresionante si sufoca vegetatia din jur. Exista foarte multe tipuri de filodendron, cel mai intalnit la noi fiind cel cu frunze palmate. De asemenea exista alte numeroase specii sub forma de inima, cataratoare sau divers colorate.

Difenbachia

Frumoasele din casa si gradina

Este originara din America si creste in mod rapid si continuu, atunci cand ii sunt asigurate conditii optime de trai. Lumina, caldura si umiditatea sunt ingredientele necesare pentru cresterea unei astfel de plante. Datorita frumusetii frunzelor sale este folosita ca planta decorativa. Atentie la sucul acestei plante deoarece este otravitor.

Spiral Aloe

Frumoasele din casa si gradina

Cu frunze aranjate in spirala, aceasta planta este originara din Africa de Sud, fiind folosita in trecut cu scopuri medicinale de catre membrii triburilor africane. In prezent planta este pe cale de disparitie si este inmultita doar pe cale artificiala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *