Hamburg, poarta catre lume

Hamburg este una dintre cele mai in voga destinatii pentru călători. Acesta oferă o mulțime de activități, arhitectura spectaculoasa si viata de noapte la modă . Deci, de ce  acest oras care atrage atât de mulți turiști este cunoscut sub numele de Poarta catre lume?

Port

Al doilea oras din Germania este, de asemenea, cel mai mare port. El pretinde a fi al doilea port cel mai aglomerat din Europa, chiar dacă  are o trasatura destul de neobișnuita de a fi pe partea cu râul Elba. Hamburg este casa a 1,8 milioane de oameni, 4 milioane fiind în cea mai mare regiune metropolitană. Se bucură de titlul de “Orașul liber și hanseatic”, ceea ce înseamnă că are același statut ca fiecare dintre cele 16 state federale din Germania, care sunt cunoscute sub numele de Bundesländer. Este mândru de a fi orasul verde al Germaniei.

Fiind un port, există atracții cum sunt piața de pește care se afla în același loc din 1703. Zgomotul facut de comercianți umple aerul și este aproape  un asalt asupra simturilor. Cel mai mare spectacol de pe piață este duminica dimineata. Sentimentul boem al locului se adaugă oarecum petrecăreților.

 

Hamburg, poarta catre lume

 

Reeperbahn

Gazduieste unele dintre cele mai elegante baruri, restaurante, spectacole și cluburi de noapte, precum și bordeluri. Cunoscut de localnici ca Die Sündige Meile în anumite părți ale străzii prostitutia se întâmplă în mod deschis și legal.

Un astfel de bastion de comerț întotdeauna va atrage negustori și impresionantele cladiri din caramida rosie de-a lungul canalelor dau o idee aproape stranie despre puterea pe care districtul   trebuie să o fi avut în secolul al 19-lea. . Există atât de multe cai navigabile incat Hamburg a fost poreclit Veneția din partea de nord.

 

Hamburg, poarta catre lume

 

Speicherstadt – Districtul Warehouse

Districtul depozit a fost martor la tot felul de oferte pentru 125 de ani. Marile depozite ale comerțului ofera totul, de la cafea la covoare exotice.
În zilele noastre Hamburg vede 13.000 de nave care merg la mare. Acest volum mare de comerț necesită o forță de muncă masiva și în mod inevitabil, sistemul de transport a trebuit să evolueze pentru a se potrivi cu aceasta. Tunelul Elbe a fost deschis în 1911 și pleaca de la districtul central Hamburgs dreapta jos pana la docuri. Scufundat sub pământ, tunelul trece de 80 de metri sub suprafata si ruleaza 1398 metri, având o presiune masivă pe drumurile terestre.

 

Hamburg, poarta catre lume

 

St Michaelis

Orizontul orasului este în întregime dominat de turla mare a St Michaelis, cea mai mare și cea mai importantă biserică din oraș. Aceasta este una dintre cele cinci biserici luterane din zona și este dedicată arhanghelul Mihail și invingerii diavolului. Deasupra portalului Bisericii este o reprezentare de bronz a procesului. Acest lăcaș de cult este atât de spectaculos și magnific. Fiecare centimetru este o sărbătoare a lui Dumnezeu.
Biserica originală a Sf. Michaelis a fost construita pe acest loc in 1647, dar a fost grav avariata când a fost lovita de fulger. De asemenea, a luat foc în 1906 și a suferit in primul război mondial atacuri aeriene. Din anul 1983 restaurarea a fost în curs de desfășurare.

 

Hamburg, poarta catre lume

 

Hamburg Dungeons

Din splendoarea cereasca al Bisericii, următorul port de escală, pentru contrast ar trebui să fie Hamburg Dungeons. Această atracție distractiva descrie șase secole de tipete și zornăit de lanțuri, un proces hilar de învățare interactivă pentru copii și adulți deopotrivă. Trosnituri de lemn si mirosul de fum care te înconjoară vă va duce inapoi la teroarea de la marele incendiu. Navigați printr-un labirint de panică în timp ce încercati sa evitati să fiti condamnati la moarte pentru vrăjitorie.

 

Hamburg, poarta catre lume

 

O2 World

O2 World a fost deschis în 2002, iar stadionul are o capacitate de 16.000 de oameni, 150 de metri lungime și 110 metri lățime, si este prima alegere pentru evenimente cu mulțimi de oameni. În principal, este utilizat pentru handbal și hochei pe gheață, dar în 2005 a fost gazda evenimentului Wrestling Entertainment , parte din turneul Survivor Series.

 

Hamburg, poarta catre lume

 

Galeriile de artă

Există multe galerii de arta de explorat, dar de departe cele mai bune sunt Kunsthalle. Este nevoie sa privesti prin șapte secole de artă, de la medieval până la artiști contemporani. Punctul culminant al expoziției este opera pictorilor olandezi din secolul 17 și piesele lor glorioase.
Colecțiile sunt adăpostite în trei clădiri izbitoare. Prima a fost construita în 1865 și are o sublima fațadă neoclasică. În 1919, o extensie a fost construita din coajă de calcar, iar apoi în 1997, galeria a fost adusa la starea sa actuală cu White Cube proiectat de Oswald Matthias Ungers.

 

Hamburg, poarta catre lume

 

Galeria este ușor de atins fiind situata între gara principală a orașului și zona de recreere principala.Daca vreti sa va umpleti memoria de imagini frumoase faceti un picnic langa lacul Alster apoi luati o barca pe apă .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *