Idei pentru o casa ordonata

“Organizarea” este un cuvânt familiar in zilele noastre. Fiecare familie are luptele sale cu dezordinea – fie că este vorba de stive de documente sau o baie aglomerata și înghesuita. Aici gasiti idei pe care le puteți folosi chiar acum pe parcursul unui an. Chiar dacă urmați doar unul dintre aceste sfaturi pe săptămână, într-un an de acum, veți fi în cele din urmă organizata!

Crezi ca esti singura persoana dezorganizata din cartierul tău? Asociația Națională de rapoarte profesionale spune ca nu folosim 80 la sută din lucrurile pe care le ținem. Purtam 20 la suta din hainele pe care le deținem, în timp ce restul de 80 la suta atârnă in dulap, si 25 la suta dintre adulti platesc facturile târziu, pentru că le-au pierdut.

Dacă aveți teancuri de documente, si haine sau pierdeti cheile masinii, utilizați următoarele idei pentru a vă ajuta să organizați familia și  casa!

Serile / Diminetile:
1. Faceti prânzuri, stabiliti hainele și puneti tot ce aveti nevoie pentru a doua zi într-o zonă desemnată cu o zi înainte. Cărțile si rucsacii copiilor pentru scoala să fie gata pentru a doua zi.

2. Puneți poseta, servieta, telefonul mobil și cheile într-o zonă desemnată în fiecare zi, ca sa stiti mereu unde sunt.

3. Decideti cu privire la un meniu de mic dejun cu o noapte înainte. Daca familia mananca cereale, pregateste cutii de cereale, boluri si linguri.

4. Faceti o lista pentru a doua zi și prioritizati sarcinile.

5. Umpleți rezervorul de benzina cu o zi înainte, astfel încât să nu va trebui să vă faceți griji cu privire asta în dimineața următoare.

Baia:
6. Pentru a organiza baia, cumpăra un dulap de plastic cu un mâner în partea de sus. Puneți toate accesoriile (cum ar fi spray, gel de dus si lotiuni).

7. Pentru a ajuta la mentinerea usilor din cabina de duș curate, cumpara o racletă ca aceea pentru ferestre și păstreaz-o în duș. Când ați terminat de facut duș, doar stergeti ușile cu racleta pentru o ușă de duș curata și uscata. Multe dintre raclete vin cu o gaură în mâner, care este convenabil de agățat cu o ventuză.

8 Instalați o bandă magnetică simpla in baie și atârnati penseta, unghiera si forfecuta.

9. Puneti materiale de citit într-un cos decorativ. Pe măsură ce adăugați noi reviste, reciclați sau indepartati cele vechi.

10. Aruncati obiecte vechi sau nefolosite din baie: produse de machiaj, lotiuni, aparate de ras, protecție solară și parfum.

11. Instalați cârlige pe un perete sau pe partea din spate a ușii de la baie pentru prosoape și halate.

12. Puneți rafturi sau etajera deasupra toaletei pentru stocarea prosoapelor suplimentare, și alte accesorii.

 

Idei pentru o casa ordonata

 

13. Pune un ceas în fiecare baie astfel încât sa nu existe scuze pentru întârziere.

Dulap:
14. Puneți coșuri pentru spălătorie și curățătorie.

15. Sortati hainele și donati ce nu mai purtati la o organizație de caritate locala. Aceasta include haine care nu mai sunt la moda, nu se mai potrivesc, sau nu le-ați purtat de un an.

16. Separati hainele de sezon. Dacă aveți un dulap înalt cu mai multe rânduri de tije suspendate, puneți hainele pentru actualul sezon de la cel mai scăzut nivel.

17. Clasificati hainele : de lucru, casual, de vreme rece sau calda și elegante.

 

Idei pentru o casa ordonata

 

18. Utilizați un suport de pantofi pentru a păstra pantofii organizati. Reciclați cutiile vechi de pantofi .

19. Instalați cârlige pentru pălării, genți de mână.

20. Puneti hainele pe care nu le purtati într-o pungă de plastic sigilata. Aceste pungi comprima îmbrăcămintea, ceea ce face mult mai ușor sa fie depozitata într-un dulap.

Bucătărie:
21. Organizați-dulapurile. în mai multe categorii, cum ar fi farfurii, pahare, recipiente din plastic, și cupe. Așezați farfuriile pe un raft, paharele de pe un altul, și așa mai departe.

22. Puneti alimentele împreună în cămară pentru acces ușor.

 

Idei pentru o casa ordonata

 

23. Economisiti spațiu pe blat pentru obiectele pe care le utilizați zi de zi. Lasati numai cărți de bucate pe care le utilizați într-adevăr, și, dacă este posibil, depozitați mixerul / robotul de bucatarie în cămară în loc de blat.

24 Reutilizati pungile de plastic alimentare la piata.

25. Fa-ti obiceiul de a curăța frigiderul de fiecare dată când aduci alimente noi. Arunca  alimentele vechi sau necomestibile.

Camera copilului:
26. Sunt rufele o bataie de cap? Pune un cos de baschet peste coșul de rufe al copilului pentru a-l încuraja sa puna acolo haine murdare.

27. Pune un hamac   sau o plasă pentru a stoca animalele de plus, păpuși și alte jucarii.

 

Idei pentru o casa ordonata

 

28. Adauga un raft   pentru a ajuta copilul sa-si organizeze cărțile.

29. Cumpara copiilor ceasuri cu alarmă (în mod ideal, cu baterie de rezervă) ca sa învețe cum să se trezeasca la timp.

Diverse:
30. Asigurați-vă că totul în casa are un loc. Învățati toți membrii familiei sa nu faca mizerie. De exemplu, dacă scoti, pui înapoi, dacă   deschizi, închizi, dacă  arunci,  ridici, daca faci mizerie, cureti, și așa mai departe.

31. Utilizați un recipient de plastic (în loc de spațiu de depozitare) pentru a stoca produsele de curățenie.

 

Idei pentru o casa ordonata

 

32. In fiecare seara inainte de culcare, toți membrii familiei fac ordine timp de 10 până la 15 minute. Faceti un joc sa vedeti cine poate strange cele mai multe lucruri în cel mai scurt timp.

33. Creați un mesaj pe frigider sau alt loc și-l utilizați pentru liste de cumpărături, memento-uri, calendare.

34. Faceti o lista de cumparaturi pe o foaie de calcul sau un document Word. Clasifica alimente în secțiuni, cum ar fi congelate, produse lactate și așa mai departe. În fiecare categorie, listeaza obiectele pe care le cumparati cel mai frecvent.

35. Creați un inbox  pe birou pentru documente (facturi), care trebuie platite.

Scopul organizarii nu este numai pentru curatenie, ci mai degrabă pentru a-ti face viata mai calma și funcționala. Lucrand cu ideile de mai sus vei avea mai puțina dezordine, o casă mai ordonata, îmbunătățirea productivității și – cel mai important dintre toate – mai mult timp de calitate pentru tine si familia ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *