Imbunatateste-ti abilitatile de conversatie

Iti poti îmbunătăți abilitățile de conversație? Desigur.

S-ar putea să dureze un timp pentru a-ti schimba obiceiurile de conversatie care au fost înrădăcinate de-a lungul vieții.

Asculta

Ernest Hemingway a spus odată:

“Îmi place să ascult. Am învățat foarte multe ascultând cu atenție. Cei mai mulți oameni nu ascultă niciodată. “

Nu fii la fel ca majoritatea oamenilor. Nu aștepta cu nerăbdare doar pentru rândul tău să vorbesti. Pune ego-ul propriu în așteptare. Învață să asculți cu adevărat la ceea ce oamenii spun.

Când începi să asculți cu adevărat, vei ridica o mulțime de trasee potențiale în conversație. Dar evita tipul de întrebări cu da sau nu, deoarece acestea nu vor da multe informații. Dacă cineva menționează că a fost la pescuit, cu un cuplu de prieteni in ultimul weekend poti intreba, de exemplu:

Unde ati fost la pescuit?
Ce-ti place mai mult la pescuit?
Ce-ai făcut acolo în afară de pescuit?
Persoana se va adanci   mai adânc în subiect, oferindu-vă mai multe informații.

 

Imbunatateste-ti abilitatile de conversatie

 

Dacă spune ceva de genul: “Oh, nu știu”, la început, nu renunța. Mergi un pic mai departe. Întreaba din nou. Doar trebuie să te gândești un pic mai mult. Și, după cum începe să se deschidă, conversația devine mai interesantă.

Prea multe întrebări
Dacă puneti prea multe întrebări, omul se poate simti ca la interogatoriu. O alternativă este de a amesteca întrebările cu declarațiile.

Atunci când te afli într-o conversație cu cineva si subiectele obișnuite sunt epuizate, o tăcere ciudată ar putea să apară. Sau ai putea deveni nervoasa si nu știi exact de ce.

Leil Lowndes a spus odată: “Nu plecati niciodată de acasă fără să cititi ziarul.” Dacă sunteți în criză cuvinte, puteți începe întotdeauna sa vorbiti despre actualitate. Este, de asemenea, bine da rămânem informati.
Dacă vă simțiți nervoasa sau ciudat atunci când întâlniti pe cineva pentru prima dată, pretindeti că această nouă cunoștință este unul dintre cei mai buni prieteni. Nu exagerati, totusi. Dar, dacă vă imaginați acest lucru veti avea o stare emoțională pozitivă. Chiar functioneaza.Imbunatateste-ti abilitatile de conversatie

Evită cearta și dreptul despre fiecare subiect. Adesea, o conversație nu este într-adevăr o discuție. Este o mai mult o modalitate de a păstra o stare de spirit buna. Nimeni nu va fi impresionat   dacă ai “câștigat” fiecare conversatie.

Nu vorbi despre un subiect ciudat sau negativ
Daca esti la o petrecere unde nu cunosti   oameni evita anumite subiecte. Sa vorbesti despre sănătatea ta proasta sau relatii, slujba ta de rahat sau seful, criminali in serie, sau ceva care suge energia pozitiva din conversatie sunt subiecte de evitat.

Deschide ochii. Dezvolta-ti abilitățile de observatie pentru a ridica subiectei interesante. Dezvoltarea personală de cunoștințe prin extinderea punctului de vedere de a observa lucruri interesante in lume.

Luceaza la limbajul trupului, la cum vorbești și îmbunătateste-ti abilitățile de comunicare.

Dar ia-o ușor. Nu face totul dintr-o dată. Te vei simti doar confuza și copleșita. În schimb, alege cele trei dintre cele mai importante lucruri pe care simti ca au nevoie de îmbunătățire. Lucreaza la ele în fiecare zi, timp de 3-4 saptamani. Curând, obiceiurile tale noi vor începe sa se imbunatateasca în mod spontan atunci când te afli într-o conversație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *