Ingrijirea si prevenirea ruperii unghiilor

O unghie rupta nu este numai o manichiura esuata, dar poate, de asemenea, să te rănească şi să se prindă de haine.  Primul pas în prevenirea ruperii unghiilor este să iei în considerare modul în care le ingrijesti. După cum se presupune, unghiile lungi sunt mai sensibile la rupere, dar chiar dacă sunt tăiate scurt, trebuie făcute în mod corect. Taiati-le drept pe orizontală. Dacă le tăiaţi sau le aranjaţi într-o formă rotundă, acestea, sunt mai predispuse la rupere. Dacă nu vă place o fromă pătrată dur, rotunjiţi-le uşor. Asta fiind spusa, rutina de intretinere a unghiilor este foarte importanta şi ar trebui să se facă în mod regulat. Iar, în cazul în care ai obiceiul de a-ţi roade unghiile, este timpul pentru a face o schimbare în obiceiurile tale.

Conteaza foarte mult modul în care vă păstraţi mâinile şi va ingrijiti unghiile de asemenea. Nu va folositi unghiile pentru a desface nimic sau pentru a alege lucruri. Când spălaţi vasele sau folosiţi substanţe chimice şi detergenţi, purtaţi mănuşi pentru a vă proteja unghiile impotriva deshidratarii. De asemenea, fiti atentă când utilizaţi pila de unghii. Folosiţi-o doar dintr-o parte a unghiei spre centru, în loc de a pili unghia înainte şi înapoi. Ceea ce iti aplici pe unghii te poate proteja sau răni. Chiar dacă o manichiură ar părea să-ţi întărească unghiile, aceasta din contra ar putea sa fie foarte daunatoare pentru ele.

Întotdeauna ante dai cu o oja sau cu un lac,  începe cu un strat de bază pentru a proteja unghia, şi amintiţi-vă că ştergerea unghiilor poate duce la uscarea acestora, ceea ce le va face mai sensibile, putand chiar sa crape sau sa se despice. Dacă aveţi obiceiul de a face o mulţime de schimbări, optaţi pentru o acetonă hidratantă.

La fel ca şi mâinile, unghiile au nevoie de o cremă hidratantă. Aplicati putina crema pe mâini, frecaţi şi unghiile, precum pielea. Ar trebui să faci acest lucru de fiecare dată când te speli pe mâini. O cremă speciala pentru întărirea unghiilor,un  ulei de cuticule sau un polish pot de asemena proteja unghiile impotriva ruperii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *