Implanturile mamare si alaptarea

Implanturile mamare sunt mai multe și mai frecvente astazi intrucat  medicii ofera mai multe opțiuni pentru implanturi și sunt mai sigure decât oricând înainte. Ele pot face sanii mai mari si mai fermi. La fel de sigure și la fel de comune cum sunt, te-ai putea întreba dacă poti alapta un copil cu implanturi dacă planifici sa ai copii, sau dacă ai în prezent.

Vestea bună este că implanturile de obicei nu interferează cu funcția sânilor atunci când vine vorba de producția de lapte și alăptare. Un implant plasat in spatele tesutului muscular al sanului este departe de glandele de producere a laptelui și nu interferează cu conductele de lapte. Un implant va împinge in afara țesutul mamar si il face să pară mai mare, dar acesta de obicei nu este daunator pentru glandele de lapte. Implanturile plasate în partea din față a țesutului muscular sunt mai aproape de conductele de lapte, dar acestea sunt de obicei sigure și nu interferează cu producția de lapte.

 

Implanturile mamare si alaptarea

 

Singura excepție de la acest lucru este în cazul în care aveți implanturi foarte mari, care pun prea multă presiune pe san si care pot interfera cu producția și fluxul de lapte. Acest lucru se întâmplă foarte rar și este ceva ce trebuie vorbit cu medicul dacă aveți un motiv de îngrijorare. În alte cazuri, o incizie mare poate însemna tăierea în jurul zonei de productie a laptelui sau a nervilor la nivelul sanilor. Acest lucru poate insemna ca o femeie să nu reușească să aiba lactatie sau se poate întrerupe furnizarea de lapte naturala. Dacă sunteți gravidă sau aveți un nou-născut și nu il puteti alapta, poate e o altă problemă cu sanii sau producția hormonilor și obstetricianul vă poate da îndrumări cu privire la modul de a aborda problema.

 

Implanturile mamare si alaptarea

 

Pentru alte femei, alaptatul poate fi o problemă în cazul în care tesutul mamar a fost eliminat înainte de un implant, cum ar fi atunci când o femeie are cancer la san. Ruperea conductelor sau nervii din jurul sanilor pot provoca lipsa lactatiei, Acesta este un rezultat al interventiei chirurgicale de îndepărtare a sanului si nu ca urmare a operatiei de implant.

Un lifting al sanilor cu implanturi mamare poate prezenta, de asemenea, un risc mic în cazul în care există o incizie în jurul zonei sfarcului sau zonei conductelor de lapte. Dacă esti  îngrijorata cu privire la procedura si la interferarea cu abilitatea de a alapta, vorbeste cu chirurgul și obține cât mai multe informații posibile cu privire la toate opțiunile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *