Ingrijirea pielii sensibile

Una dintre cele mai dificile tipuri de piele este pielea sensibila. Acest lucru se datorează faptului că o singură mișcare greșită sau un produs greșit și vă puteți lua la revedere de la pielea fără cusur. Asta din cauza  că pielea sensibilă poate fi foarte alergica la anumite produse în special cele care contin ingrediente dure. Mai jos sunt câteva sfaturi care vă pot ajuta să aveti grijă de pielea sensibila.

Curățați fața

Una dintre regulile pretioase în îngrijirea pielii sensibile este să o păstrați curata tot timpul.Pielea sensibila va reacționa prost la murdărie și praf. Acest tip de piele este adesea predispusa la probleme de acnee și iritatii. Este important sa practicati igiena corespunzatoare tot timpul.

Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care persoana are, de asemenea, ten gras, care poate exacerba problema tot mai mult. Deși este recomandat să se spele pe fata de doua ori, unele femei se spala pe fata mai mult în timpul zilei pentru a se asigura că acesta este curata.

Ingrijirea pielii fetei nu este la fel de complicata cum cred unii. Cu atitudine și disciplină, se poate crea un tratament facial de rutina de îngrijire a pielii, care va aduce acea stralucire sanatoasa. Mai jos sunt câteva sfaturi care vă pot ajuta să începeți.

 

Ingrijirea pielii sensibile

 

Un somn bun de noapte

Se mai numeste si somn de frumusete. Somnul suficient iti regenereaza pielea. Aceasta este, de asemenea, momentul în care pielea poate respira de la o zi intreaga in care a stat machiata.

Regim alimentar echilibrat

Consumul de fructe și legume poate ajuta pielea rămâne supla si moale. De fapt, alimentele care sunt bogate în vitamina C și E sunt bune pentru piele, deoarece servesc ca excelenti anti-oxidanti.

Hidrateaza

Pielea de pe fata trebuie să fie păstrata hidratata tot timpul pentru ca aceasta parte a pielii este adesea expusa la soare și mediul dur. Hidratarea pielii va ajuta la prevenirea aparitiei ridurilor si a liniilor care pot să apară mai adanci decât ar trebui.

 

Ingrijirea pielii sensibile

 

Curățarea de rutină

Este important să urmezi o rutină de curățare în fiecare zi. Amintiți-vă că aceasta este o regula de baza pentru a elimina machiajul înainte de a merge la culcare. Machiajul necuratat va imbacsi porii și în cele din urmă, va duce la acnee. Deși există produse care merg foarte bine pentru anumite tipuri de piele, expertii recomanda utilizarea de săpun special pentru cele care au pielea sensibilă.

Protecție solară

Soarele poate aduce multe daune la nivelul pielii. De fapt, soarele este numărul unu vinovat atunci când vine vorba de riduri și pete. El poate distruge protecția naturală a pielii. Este important sa folosesti protecție solară în fiecare zi, chiar și atunci când nu mergi la plajă. Expertii recomanda folosirea de protectie solara care are SPF15 sau mai mare .

Foloseste produsele potrivite

Pielea sensibila va reacționa prost la produsele care nu sunt potrivite pentru ea. Deci, persoanele cu pielea sensibilă ar trebui să învețe să aleagă produsele la care nu suferă reacții alergice.

Ar trebui să stai departe de produsele care sunt abrazive sau cele care nu sunt pentru piele sensibila. De multe ori, medicul dermatolog va fi în măsură să recomande produse care sunt pentru tipul tau de piele.

Nu exagera cu machiajul

Dacă nu ai nevoie neaparat de machiaj nu il aplica. Acest lucru se datorează faptului că machiajul sau orice substanțe chimice suplimentare pe care le pui pe piele pot provoca eruptii. Este mai bine sa lasi pielea sa respire.

Minimizeaza zgarieturile  

Amintiți-vă că pielea sensibilă are tendința de a acumula murdaria mai ușor și să reacționeze la ea. De aceea e importanta prevenirea iritarii. Acest lucru este valabil mai ales ca fata este zona cea mai sensibila piele de pe corp. Zgarieturile si chiar ciupirea cosurilor existente va duce, de asemenea, la iritare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *