La cumparaturi cu copiii

Poate fi dificil sa mergi la cumparaturi cu cei mici. Nu au rabdare, se agita, dar cu toate acestea, nu poti întotdeauna sa-ti iei un baby-sitter, doar pentru că trebuie să te duci la piață. Cu aceste sfaturi, puteti face cumpărături cu copiii mai ușor.

Pasul 1: Fii pregătita
Dacă aveți copil în carucior, este esențial sa faci lista de cumpărături înainte de a pleca de acasă și sa stii ce ai de facut inainte de a ajunge la piață. Vrei sa iesi afara cât mai repede posibil. Pune o listă pe frigider și pune familia sa adauge la aceasta ori de câte ori e nevoie de ceva nou.

Pasul 2: Alege momentul potrivit
În timpul orelor de vârf, magazinul alimentar poate fi o casă de nebuni. Magazinele sunt aglomerate de obicei  dimineata si imediat dupa 17, astfel, evita acele ore, dacă este posibil. Dacă ai un magazin alimentar nonstop și copiii tăi se trezesc devreme, fa cumpărăturile in zori, pentru a evita graba.

 

 

La cumparaturi cu copiii

 

Pasul 3: Asigura-le distractia
La cumparaturi poate fi plictisitor pentru copii mici. Păstrați jucăriile mici sau alte obiecte interesante în geantă să se joace ori de câte ori sunt la magazinul alimentar.

Pasul 4: Hraneste-i din timp
Nimanui – adulti sau copii – nu îi place să facă cumpărături atunci când ii este foame. Hrăneste copiii înainte de a pleca de acasă și ia cu tine gustări de urgență, în cazul în care li se face foame pe drum. Dacă nu te deranjează un tratament dulce, ofera copiilor tai acadele colorate de la magazin. Ei pot o lungă perioadă de timp să mănânce și ii pastreaza ocupati.

 

 

La cumparaturi cu copiii

 

Pasul 5: Fa din asta o experiență de învățare
În cazul în care magazinul nu este aglomerat și copiii tăi nu sunt agitati, poți transforma cumpărăturile intr- o experiență de învățare distractiva.Vorbiti despre diferite produse alimentare si de unde privin ele. Lasa-i pe cei mici sa aleaga fructe și legume. Învata copiii mai mari diferența dintre alimente integrale și prelucrate, cum să citească etichetele nutriționale și cum sa compare prețurile.

Pasul 6: Lauda-i
Copiilor le place sa-i lauzi. Înainte de a merge la magazin, discuta cu ei la ceea ce te astepti în termeni de comportament. În timp ce sunteti la cumparaturi, lauda-i pentru răbdarea lor și comportamentul bun. Când ajungeti acasă, repeta laudele și mulțumeste-le pentru ajutor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *