Guyana, paradisul Americii de sud

Guyana, pământul cu ape multe, este putin cunoscut,  fiind o destinație turistică mai puțin explorata în America de Sud. Guyana este o țară vorbitoare de limba engleza, cu o influență colonială. Populația constă din indieni africani, indieni americani indigeni, europeni și chinezi. Guyana are Venezuela, Surinam, Brazilia și Oceanul Atlantic la granițele sale. Cea mai mare parte a populației trăiește în zone bine dezvoltate de coastă. Aceasta este slab populata în părțile interioare ale țării. Aproape 80% din Guyana este acoperită cu pădure tropicala, care este una dintre cele patru pădurile tropicale virgine din lume. Guyana are o gamă largă de eco sistem, care și-a păstrat starea sa naturală pura. Geografia unica in Guyana constă din caracteristici, cum ar fi ostroave, mangrove, mlaștini, savane, munți și păduri tropicale. Acest lucru o face o destinație perfectă pentru excursii și expediții de aventură. Guyana are frumuseți de iti taie rasuflarea, păduri tropicale virgine, o mare varietate de flora si fauna, cultură distinctă și istorie, și oameni calzi.

 

Guyana, paradisul Americii de sud

 

De-a lungul liniei de coastă, veți găsi țestoase marine care cuibăresc, păduri dese și râuri serpuite. Nord estul Guyanei este acoperit cu ferme și livezi. Aici veți găsi câmpuri de trestie de zahar, ferme vegetale și livezi de fructe. Poți să stai aici, la ferme de vite sau case locale pentru a explora cultura și mediul natural. În ciuda frumuseții naturale imense si o multime de atractii turistice, turismul este încă în curs de dezvoltare. Nu veți găsi multe statiuni sofisticate și hoteluri. În schimb veți găsi loji conduse de către familii sau comunitate, care trateaza vizitatorii ca pe prieteni vechi. Guyana lasă o impresie distinctă în mintea călătorului.

 

Guyana, paradisul Americii de sud

 

Guyana se dezvoltă lent in eco-turism pentru a aduce venituri și a conserva bogățiile sale naturale. Comunitățile amerindiene sunt încurajate să se țină la distanță de comerț si silvicultură, si minerit. Ei sunt instruiți ca ghizi. Ei sunt conștienți de importanța sistemului eco variat și diversitatea bogată. Ei sunt învățați să conserve speciile pe cale de dispariție. Lojile sunt construite pentru expeditii. Toți vizitatorii au nevoie de un pașaport, care este valabil timp de cel puțin șase luni. Viza nu este necesară pentru turiștii din mai multe țări, inclusiv Statele Unite ale Americii, țările Commonwealth-ului, Japonia, Coreea, Olanda, Danemarca și Finlanda. Vizitatorii ar trebui să fie conștienți de reglementări în timp ce călătoresc in Guyana.

 

Guyana, paradisul Americii de sud

 

Cea mai mare parte a Guyanei este acoperita cu salbaticie. Aceasta poate fi explorata cu avionul, cu barca sau ocazional, mers pe jos. Zboruri diverse din Georgetown, capitala Guyanei, sunt disponibile pentru a ajunge la diverse destinații turistice. Principalele atractii din Guyana constau in natura, muzee, parcuri și grădini zoologice. Acestea includ munti, cascade, plaje, savane și mlastini. Muntii care merita vazuti sunt Muntele Roraima, Kanuku Muntii, Muntii Pakaraima. Guyana are peste 300 de cascade. Cascada Kaieteur, Amaila,  Regele George al VI, Kumaru, Great Falls și multe altele. Guyana are, de asemenea, multe râuri și canale navigabile. Trei râuri principale sunt Essequibo, Demerara și Berbice.

 

Guyana, paradisul Americii de sud
Una dintre cele mai mari savane lume, Savannah Rupununi este situata între râul Rupununi și frontiera braziliana. Savannah Rupununi este casa pentru 500 de specii de păsări, 120 de specii de șerpi, șopârle și broaște, 1.500 de specii diferite de plante, 105 de specii de mamifere, inclusiv jaguari si vulturi.   Ea are mai mult de 750 de lacuri, iazuri și căi navigabile. Acesta este  casa pentru cel mai mare pește de apă dulce,  aligatori si broaste testoase.

 

Guyana, paradisul Americii de sud

 

Guyana are un număr imens  de parcuri, grădini și grădini zoologice, grădini botanice, grădină de promenada, parc național și parc zoologic. Parcul zoologic are mare o varietate de pești tropicali, păsări și multe specii de viață sălbatică. Muzeele descriu istoria Guyanei și a patrimoniului cultural. Muzeul Național din Georgetown afișează o colectie de flora, fauna, pietre naturale și descoperiri arheologice. Muzeul de Antropologie Walter Roth afișează colectii din arheologia Guyanei. Muzeul  patrimoniului african are o imensa colectie de arta din Africa. Aceasta ajută la educarea oamenilor despre semnificația din spatele traditiilor  artei africane.

Guyana este un paradis pentru turistii iubitori de natură și a solicitanților de aventura deopotrivă. Aceasta oferă o experiență de neuitat și amintiri de o viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *