Mamele si vinovatia

Multe mame se simt vinovate pentru o varietate de motive. Nu contează dacă acestea lucreaza sau sunt casnice, mamele se simt vinovate. Dacă vinovăția provine de la a fi departe de copil pentru prea mult timp sau pentru un alt motiv, există multe moduri de a lupta cu ea astfel încât să te poti bucura de propria ta viață. Vechea zicală: “Dacă mama nu este fericita, nu e nimeni fericit,” este adevărata, de aceea este important să te asiguri că esti fericit și fara sentimente de vinovăție..

Mamele care lucrează și vinovăția

Cele mai multe care tind să se simtă vinovate sunt mamele care lucrează. Asta deoarece sunt departe de copiii lor atât de mult timp. Vina nu este un sentiment natural, ci este conditionata de societate. Multe femei au nevoie sa lucreze, deoarece necesitățile costa atat de mult, mai ales creditele ipotecare, sănătatea, și alimentele. Mamele care lucrează în afara casei, nu o fac pentru a scăpa de copiii lor, ci pentru a sprijini familiile și nu au nici un motiv să se simtă vinovate.

 

Mamele si vinovatia

 

Când mamele începe să se simtă vinovate, trebuie să se gândească la ceea ce fac pentru copiii lor. Mulți copii sunt trimisi in centre de îngrijire a copilului, deoarece   pot socializa si invata lucruri bune pe care nu le pot învăța în acasă. Mamele care lucrează isi pot duce copiii in vacante fabuloase și alte experiențe uimitoare pe care nu le-ar avea dacă mama ar fi rămas acasă tot timpul. Mamele care se simt vinovate pentru ca muncesc trebuie să stie ca ceea ce fac o fac pentru copiii lor pentru a le fi acestora bine.

Mamele casnice și vinovăția

Interesant, mamele care nu lucrează de asemenea, pot experimenta vină. Vinovăția lor este, de asemenea, condiționată de așteptările societății, de asemenea. De la femeile de azi se așteapta să facă totul, de la un job cu normă întreagă la părinte plin, și de aceea și femeile care nu lucrează se simt vinovate pentru asta. La fel ca femeile care lucrează,  cele care stau acasă cu copiii lor, nu ar trebui să se simtă vinovate.

 

Mamele si vinovatia

 

Scapa de vina

Multe femei se simt extrem de vinovate, de asemenea, atunci când ies noaptea, fie cu fetele sau cu soții lor. Din nou, acest lucru nu este un motiv să se simtă vinovate, pentru că toată lumea trebuie să se distreze în viața. Atâta timp cât copiii sunt îngrijiți de către un baby-sitter responsabil, mamele trebuie să se bucure și să evadeze pentru o noapte de distracție. Când începe vina sa se strecoare, mamele ar trebui să realizeze că, atunci când nu sunt fericite toată lumea este nefericita.

Fiecare familie are nevoi diferite, asa ca atunci cand mamele fac ceea ce trebuie să facă pentru ele însele si copiii și soții lor, nu trebuie să se simtă vinovate. Mamele au atâtea alte lucruri de care sa isi faca griji și sentimentul de vinovăție, nu ar trebui să intre în modul lor de viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *