Se estimeaza ca Romania ar putea castiga cu 4 medalii in plus fata de 2008 la JO

Potrivit unui raport al PwC “Economic Briefing Paper: Modelling Olympic performance”echipa olimpică a României ar putea câştiga mai multe medalii la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de la Londra, Astfel, tara noastra ar putea sa castige cu 3 medalii in plus fata de acum 4 ani la Beijing, putandu-se situa pe locul 19 in clasamentul pe natiuni in urma Statelor Unite, Chinei Rusiei şi Germaniei, dar înaintea unor state ca India, Polonia, Turcia şi Argentina.

PwC a realizat acest sondaj dedicat performantelor la JO pe baza factorilor precum economia, traditia olimpica si ajutorul dat de catre stat in domeniul sportiv. Potrivit aceluiasi sondaj, se estimeaza ca echipele SUA, Chinei si Rusiei sunt cele care vor detine suprematia in acest an la Jocurile Olimpice.Factorii care au stat la baza analizei au fost PIB-ul fiecarei tari, numarul populatiei, plus statutul de fosta tara comunista.

“În general, numărul medaliilor câştigate creşte când vine vorba de statele cu o populaţie numeroasă şi o forţă economică semnificativă, dar creşterea nu este proporţională. David îl poate învinge pe Goliat în arena olimpică, deşi superputerile sportive precum Statele Unite, China şi Rusia vor domina şi pe mai departe clasamentul pe naţiuni”, a precizat autorul raportului, economistul şef al PwC Marea Britanie, John Hawksworth.

Analiza estimeaza ca Marea Britanie ar putea sa obtina un numar de 54 de medalii in acest an, mai mult decat la Beijing, cand a reusit sa castige 47.Se pare ca avantajul terenului propriu este mobilizator si foarte semnificativ. India nu va performa in mod exceptional si va avea rezultate destul de slabe, obtinand in jur de 5 -6 medalii, in schimb Rusia ar putea castiga circa 68 de medalii, insa declinul sau va continua in ce priveste performantele sportive. State ca Ucraina si Belarus vor avea o evolutie slaba, in timp ce Germania, Franţa, Italia, Spania şi Olanda vor avea evolutii si rezultate similare cu editia din 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *