Marele zid chinezesc

China este una dintre cele mai mari “capcane turistice” din lume. Dar totuși, este minunata să o vezi cu ochii proprii, iar de vizita la Marele zid, am fost foarte impresionata de grandoarea și atmosfera sa.
Nu-mi place să merg de două ori în același loc, pentru că atunci când revizitez un loc, nu se compara cu prima oara .. și, desigur, nu există pur și simplu suficient timp într-o singură viață pentru a merge mai mult de o dată in aceleași locuri.
Dar, în ceea ce privește Marele Zid, povestea este diferită. L-am vizitat de două ori, dar m-am dus la diferite secțiuni, care mi-au dat diferite puncte de vedere și a crescut venerația mea pentru această capodoperă. Si nu am vazut numai Marele Zid ci am si calatorit de-a lungul lui cu trenul Trans-mongol.

 

Marele zid chinezesc

Mutianyu

Această secțiune este unul dintre cele mai linistite locuri de-a lungul zidului, dar un loc foarte turistic. Este, de asemenea o secțiune aproape complet reconstruita, ceea ce face mai ușor mersul pe jos desi prima impresie ramane “nu mi-am imaginat să fie atât de abrupt, atât de mare …”. Am fost acolo într-o zi caldă și însorită, și peisajele de la zid , pe munții din jur erau absolut uimitoare. Ne-am plimbat aproximativ o oră de-a lungul zidului și existau o mulțime de scari .. ! Pe zid ne-am întâlnit cu mai multe fete care vindeau medalii, și, desigur, am cumparat una … Pur și simplu nu am putut rezista. De asemenea, ne-am întâlnit cu “Ghengis Khan” (în echipament complet, inclusiv arcul și săgeata) și a vrut să faca fotografii cu noi (pentru o mică taxă, desigur …) – dar nu puteam scăpa de asta. Dar nu am putut scăpa nici de tricouri si alte chestii care se vindeau dar aceasta este tot o parte a experienței,

 

Marele zid chinezesc

La unele puncte din zid este atât de abrupt, care pare aproape o scară. Și mersul pe jos într-adevăr devine greu uneori, dar peisajele de cel mai înalt punct precum și turnurile și munții, il fac atât de util. Aceasta este una dintre experiențele pe care le-am dorit dar trebuie sa te opresti la un moment dat, pentru că te epuizează, în același timp. Dar imaginile dureaza pentru totdeauna.

Simatai

Trei ani mai târziu, cu imaginile încă proaspete în mintea mea …. Mi-a fost un pic teamă că as putea fi dezamăgita de această a doua vizită, după tot ce am văzut deja și poate realitatea s-ar dovedi a fi mai puțin splendidă decât imaginile deosebite din mintea mea? Dar în curând, grijile mele s-au dus, pentru că Simatai s-a dovedit a fi absolut fabulos și, în comparatie cu Mutianyu o experiență puternică.

Am ajuns la punctul de plecare cu autobuzul, iar apoi am mers tot drumul înapoi la Simatai pentru mai mult de trei ore. Simatai este o parte non-reconstruita din zid, și care face plimbarea o adevărată aventură, iar rezultatele fabuloase. Mersul pe jos a fost într-adevăr obositor, urcatul în sus cu 25 de turnuri de veghe de pe cele mai înalte puncte. Au fost 36 de grade sau mai mult, si am avut 2 litri de apă cu mine, și am avut nevoie de mai multa! Apropo, turnurile de veghe sunt singurele locuri unde vă puteți odihni pentru un timp.

 

Marele zid chinezesc
Dar am avut o companie bună … Deja de la începutul plimbarii, am fost urmata de un grup de aproximativ 15 chinezi și fete mongole, și un bătrân. Ei au fost foarte “ingrijorati”, avertizându-ne tot timpul de pietre, oferindu-ne băuturi, etc .. desigur, acest lucru a fost un truc de vânzare, dar ne-am bucurat foarte mult compania lor. Ne-am împartit băuturile și gustările noastre cu ei (unii dintre ei nu au văzut Pringles) … și ne-am distrat foarte tare. După aproximativ o oră, ne-au spus “Va rog cumparati o ,carte un tricou, cărți poștale … suntem atât de obositi, ne este foame, nu avem bani, uitati-va la găurile din pantofii nostri…. ” Ce reprezentatie frumoasă “Marele zid in acțiune”! Am cumpărat un tricou pentru că au meritat, la urma urmei am fost în vacanță, și au făcut acest mers pe jos de mai multe ori pe săptămână.

Iar la sfârșitul plimbarii, am fost epuizati, deshidratati, dar încă ne mai uitam înapoi la zid și împrejurimile sale, și a fost greu să ne despartim de acele locuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *