Mesajul presedintelui dupa revenirea la Cotroceni

Vineri, cu ocazia sarbatorii   “Zilei Limbii Române” în Republica Moldova, presedintele Traian Basescu  a transmis un mesaj in care spune ca spera ca de la anul viitor, Ziua Limbii Române să fie celebrata de românii din ţară şi din întreaga lume.

Mesajul presedintelui Romaniei a fost prezentat la Chisinau de catre consilierul de stat Egen Tomac.  Iata ce a transmis Traian Basescu:

“Dragi români, Doresc să vă transmit, cu prilejul sărbătorii Zilei Limbii Române, cele mai profunde gânduri de preţuire şi respect pentru faptul că indiferent de încercările prin care aţi trecut în ultimii două sute de ani, aţi păstrat vie limba şi conştiinţa românească. Mă bucur că, în fiecare an, românii din Republica Moldova aduc un omagiu limbii române şi sper ca începând de anul viitor Ziua Limbii Române să fie serbată de românii din ţară şi din întreaga lume. Avem nevoie de această solidaritate pentru a ne promova cu mai multă grijă valorile care ne leagă, pentru că prin limbă ne păstrăm cultura, credinţa, tradiţia şi istoria poporului nostru”.

El a mai afirmat ca limba romana este ina dintre cele 23 d elimbi oficiale ale Uniunii Europene, spunand ca  ”trebuie să ne facă să fim mândri de identitatea noastră şi să transmitem acest sentiment generaţiilor viitoare”.

“Totodată, vă asigur pe fiecare în parte că România va susţine în continuare, necondiţionat, Republica Moldova în parcursul său european, pentru că ne dorim ca românii de o parte şi alta a Prutului să fie din nou împreună în cadrul Uniunii Europene”, mai arata presedintele Traian Basescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *