Fii pozitiva la locul de munca

 

Trucul este sa adopti o atitudine pozitiva la locul de munca, cu colegii si superiorii si asta va face minuni. Lipsa de incredere te face sa te simti descurajata si te impiedica sa obtii succesul la birou. Trebuie doar sa-ti cresti increderea in tine.
Gaseste directia
A calatori fara o harta intr-o anumita directie te face sa te pierzi usor. Creeaza o harta a carierei si listeaza zonele in care te simti neincrezatoare. Asta poate include teama de a face prezentari sau inabilitatea de a te recupera dupa ce faci o greseala. Aceasta lista iti va arata o imagine mai buna cu ceea ce iti scade nivelul de incredere si te va ghida cand faci imbunatatiri. De asemenea, incepe sa adopti o atitudine pozitiva. Inlocuieste nu pot cu pot. Gandeste-te ca ai puterea sa alegi si sa iei decizii care pot avea un impact pozitiv la serviciu. Iti sta in putere sa schimbi lucrurile. Dar nu deveni presata, sa vezi efectele imediat. Daca esti relaxata si concentrata vei realiza multe. Aminteste-ti, trebuie sa concurezi doar cu tine.
Nu fii timida
Sa zicem ca tocmai te-ai angajat in companie sau ai fost transferata la un nou departament. Cum poti sa treci peste timiditate si sa incepi sa iti faci noi prieteni? Esti timida deoarece te concentrezi prea mult asupra ta pe temerile si insecuritatile tale. Deci, concentreaza-te pe altceva. Gaseste lucruri comune. Arata-te interesata de ce iti spun colegii. Foloseste numele persoanei cand comunici. Nu numai ca face conversatia mai personala, dar te va ajuta sa-ti amintesti numele mai repede. Si nu subestima puterea unui zambet. Un zambet spune multe si te face mai apropiata de ceilalti. Odata ce colegii de accepta, te vei simti mai bine.  
Asuma-ti riscuri
Poate ca suna ironic, dar asumarea riscurilor creste increderea in sine. Trebuie sa adopti atitudinea potrivita inca de la inceput. Asuma-ti responsabilitatea pentru risc si ai idei clare despre unde te indrepti. O atitudine pozitiva asupra asumarii riscurilor e o cale buna sa faci pasi inainte.
Nu te teme de criticaFii pozitiva la locul de munca

Increderea ta nu trebuie sa fie ranita de cuvinte ca intotdeauna sau niciodata. Nu incepe sa contaataci. In loc de asta, vezi daca persoana are dreptate sa faca comentarii. Daca decizi ca cuvintele nu sunnt doar simple acuzatii, priveste asta ca pe o oportunitate sa de dezvolti. Nu inceca sa controlezi ceea ce cred altii despre tine. Controleaza ceea ce poti, propriile ganduri si sentimente.
Imbraca-te potrivit

Fii pozitiva la locul de munca

Daca esti nsigura de culorile pe care sa le alegi pentru haine, incepe cu ceva neutru si in tonuri discrete. Poarta culori care ti se potrivesc. A te simti confortabil cu hainele tale, te face sa ai incredere. Si cu cat devii mai sigura pe tine, poti sa condimentezi cu mai multa culoare. Poti sa adaugi esarfe colorate si accesorii. 
Bucura-te de viata
Cum esti la lucru este puternic influentat de cum esti in afara. In timpul liber, urmareste-ti interesele cu pasiune. Chiar daca aceste pasiuni nu sunt legate de locul de munca, bucurua de a trai se va reflecta in dispozitia pe care o ai la lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *