Micile minciuni in casnicie

Acesti blugi au costat doar 50 de lei!” ”Nu, nu-mi pasă că picioarele tale sunt pe măsuța de cafea.” Micile minciuni nu afecteaza o căsătorie, nu-i asa? “Nu vrem sa-l suparam, enervam sau speriem pe partenerul nostru, așa că este mai ușor să mintim”, spune antropologul Helen Fisher, biolog . Dar este o pantă alunecoasă. “Când lucrurile degenereaza, nu veți fi în stare să continuati cu minciunile. Soțul va afla că minți, și atunci nu vei fi de încredere.

“Nu vorbesc despre viața noastră personală cu prietenele mele”
Unele femei spun prietenelor lor despre problemele in relatie, știind ca partenerii lor ar fi supărati dacă ar afla. “Este important ca soții să se simtă ca și cum căsătoria lor este un spațiu secret, sacru”, spune terapeutul de familie Carin Goldstein.
“Daca ceri unei prietene sfaturi constant despre modul de a rezolva o problemă în căsnicia ta, atunci poate ca e o sursă greșită”, spune Goldstein. “Tu minimalizezi relația prin încercarea de a rezolva problema cu o altă persoană in loc sa o faci cu sotul tau.”

Micile minciuni in casnicie

 
  “Am baut doar un pahar de vin la cina.
Sotul tau poate ti-a spus că nu-i place cum te porți când bei prea mult. “Poate ca flirtezi cu alți bărbați sau tipi, ceea ce il face critic cu tine”, explică Andra Brosh, psiholog. Deci, acum vrei sa ascunzi cât de multe pahare de vin ai baut așa că nu e bine sa spui aceasta minciuna. Problema crește atunci când spuneti minciuni stratificate. “S-ar putea sa-i spui partenerului tau ca te duci afară, dar mergi sa bei un pahar, lucru care erodează încrederea chiar mai mult.” În loc sa acoperi obiceiurile tale, răspunde preocupărilor soțului si cautati soluții pentru probleme împreună.

“Nu l-am văzut niciodată pe X, in afara de munca.”
Dacă crezi că soțul tău nu poate gusta prietenia ta cu un alt bărbat, ai putea crede că spunându-i despre relația ta ar crea tensiune. “Partenerii mint despre întâlnirea cu prietenii de sex opus, deoarece ei cred că nu vor fi prinși, și ar prefera să nu se afle”, spune dr. Brosh.
Dar daca tu spui ca nu te vezi cu un prieten de sex masculin și el afla apoi despre intalnirile voastre nevinovate se poate simti trădat. “Spune-i soțului tău ca nu vrei să pui în pericol căsnicia pentru o prietenie cu colegul tau, dar ai dori să înțeleagă relatia”, spune dr. Brosh. Când doi oameni au un sentiment de siguranță în relație, o prietenie cu cineva de sex opus nu mai este o problemă. “

“Nu am uitat sa merg la banca. Am fost ocupata și m-am gândit să mă duc mai târziu. “

Minciunile mici semnifica o problema mai profundă de insecuritate. “Daca partenerul tau tinde să fie condescendent, minciuna ta ar putea fi un răspuns direct la acest lucru”, explica dr. Brosh.

“E important sa aveti o căsătorie demna de încredere”, spune Goldstein. Evitați sa mintiti si incercati sa fiti sincere cu partenerul. Încercați: “Poate parea o prostie, dar ma enerveaza ca ai pus picioarele pe masuta de cafea. Ai putea te rog sa folosesti taburetul “. Poate dura ceva timp pana sa scape de obiceiul lui, dar o va face, fără să porti ranchiună împotriva lui.

Micile minciuni  se întâmpla. Nimeni nu este complet  sută la sută sincer tot timpul. Uneori,  mintim in beneficiul nostru și, alteori  pentru beneficiul altcuiva. Noi spunem că am prefera adevarul, dar care este   modul în care răspundem atunci când il  primim?   Chiar dacă ne dăm seama că ar fi de apreciat sa fim sinceri în intimitatea dormitorului nostru si cu suficient timp pentru a rezolva problema, răspunsul   inițial ar fi încă emoțional , și cu sentimente  rănite. Lucru care poate fi dificil, deoarece desi cerem adevărul, cand il aflam reactionam intr-un mod nedorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *