Cum sa economisesti mai usor

Sa castigi bani e destul de greu dar sa  economisesti e si mai dificil. De fapt banii se duc foarte usor, imediat ce ai facut rost de ei. Asa ca oare cum am putea sa economisim cand ii scapam atat de usor din mana? Iata cateva trucuri  pe care le poti folosi.

O schimbare a stilului de  viata e un pas inainte in a economisi. Identificand lucrurile care ne fac sa cheltuim fara rost, vei fi capabila sa iti gestionezi mai bine bugetul. Vei fi surprinsa sa afli cati bani arunci pe lucruri care nu iti sunt necesare.

Incepe prin a-ti face un buget
Pentru inceput, planuieste un buget. Ia in considerare toate cheltuielile si noteaza-le. Fa un buget pentru cumparaturi, utilitati, chiar si cheltuieli ocazionale si tratamente. Aloca o portiune pentru economii. Nu trebuie sa fie foarte mult, dar mai bine mai putin pentru inceput.

Urmatorul lucru este sa actionezi pentru imputinarea cheltuielilor. Cand ai gauri in buget, si in contul de economii, actiunile tale se vor concentra pe a economisi bani si a cheltui mai putin.

Organizeaza-ti cheltuielile zilnice.

Majoritatea banilor pe care ii cheltuim intr-o zi pot fi cu usurinta scazuti in particular daca avem anumite activitati. O portiune buna din aceste cheltuieli nu sunt neaparat necesare si poti sa salvezi niste bani numai prin cumpatare. Daca simti ca e urgent sa cumperi ceva de care nu ai nevoie, ia acei bani, pune-i deoparte si uita de ei.

Pune-ti pachet. 

 Bugetul tau de mancare ar trebui sa includa provizii pentru fiecare zi. Sa-ti cumperi pranzul de la colt in fiecare zi este mult mai scump decat sa iti iei un pachet de acasa cu tine. Iata un truc- ia pachetul cu tine si pune banii pe care i-ai fi cheltuit deoparte. Dupa o luna, vei vedea ca ai economisit substantial.

Ia restul

Multi dintre noi lasam la casa monezile pe care le primim rest. Nu luam asta in considerare, dar pierdem bani importanti, care se strang. Asa ca obisnuieste-te sa nu mai lasi monezile primite rest. Fa asta in fiecare zi si vei vedea la sfarsitul lunii diferenta.

Scade factura la electricitate.

Aceasta miscare include un plan. Iata cateva trucuri de salvare a electricitatii:

  • schimba-ti becurile cu becuri economice..
  • scoate din priza aparatele pe care nu le folosesti
  • inlocuieste aplicele vechi

Vei vedea ca aceste activitati consumau energie in plus si vei putea sa economisesti la factura de energie electrica.

Analizeaza ce abonamente ai si scapa de cele  care nu iti sunt necesare. Ai cablu dar te uiti rar la televizor? Anuleaza-l. Ai internet de mare viteza dar il folosesti doar ca sa iti verifici emailul ? Lasa-l intr-un pachet care costa mai putin dar iti ofera suficienta viteza la ceea ce ai tu nevoie. Nu iti folosesti toate minutele de la telefon sau mesajele? Schimba planul tarifar la un cost mai mic si mai accesibil.

Aceste schimbari nu par prea mult, dar diferenta o vei vedea la economii. Odata ce incepi sa economisesti va deveni un obicei.  De aici, vei vedea cum economiile tale cresc pe zi ce trece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *