Yoga, pofta de viata

La nivel psihic, yoga e o practica de curatare si s-a dovedit a fi extrem de eficienta pentru anumite tulburari. Cel mai important, yoga este foarte buna pentru:

-marirea flexibilitatii – yoga are pozitii care implica variate parti ale corpului care nu au mai fost puse sa lucreze
-mareste lubrifierea ligamentelor si tendoanelor
Surprinzator, s-a descoperit ca un corp prea rigid a inceput sa experimenteze o flexibilitate remarcabila in acele parti in care nu a fost lucrat. De ce? Din  incredibila  interrelationre si flexibilitate pe care o aduce corpului uman.
-maseaza toate organele corpului-yoga e una din activitatile care maseaza toate glandele interne si organele corpului intr-o maniera profunda, chiar si prostata, care cu greu pot fi stimulate extern in intreaga viata. Yoga actioneaza in asemenea maniera incat implica toate partile corpului. Aceasta stimulare si masaj a organelor aduce beneficii pastrandu-ne departe de boli.
Detoxifiere completa-prin intinderea muschilor si articulatiilor si masarea diverselor organe, yoga asigura functionarea optima a diferitelor parti ale corpului. Asta ajuta la indepartarea toxinelor si produce o hranire a organelor. Acest lucru aduce beneficii ca intarzierea imbatranirii, surplus de energie si pofta de viata.

 

Yoga, pofta de viata
Excelenta tonifiere a muschilor-muschii care au devenit slabiti si lipsiti de fermitate sunt stimulati in mod repetat pentru a-si recapata tonusul. Dar aceste enorme beneficii fizice sunt doar o parte din aceasta puternica practica. Ceea ce face yoga este sa armonizeze mintea si corpul si aceste rezultate sunt extrem de benefice. Nu este un secret ca prin puterea mintii, oamenii beneficiaza de trasaturi fizice extraordinare, care dovedeste puternica legatura dintre minte si trup,
Yoga, prin meditatie, functioneaza remarcabil pentru a aduce armonie si a ajuta mintea si trupuy. Cat de des nu am fost in situatia in care nu am fost in stare sa ne desfasuram activitatile in mod corespunzator si intr-o maniera satisfacatoare si conflictele din mintea noastra ne-au dezarmonizat?Mai mult, stresul care este ne afecteaza fizic si emotional, ne afecteaza sistemul endocrin, poate fi corectat cu practicarea yogai. De fapt yoga este meditatie, pentru ca impreuna sunt o unitate a mintii, trupului si spiritului.
Practica meditativa prin yoga ajuta la obtinerea echilibrului prin detasare. Ceea ce inseamna ca meditatia creeaza conditii sa ni fii afectat de ceea ce se intampla in jurul tau. Asta inseamna o calmitate remarcabila si o viziune pozitiva,care de asemenea are beneficii surprinzatoare asupra sanatatii fizice si psihice.

E interesant de notat ca yoghinii antici, meditau zile, saptamani intregi si chiar mai mult. Asta cere un fitness incredibil, energie si capacitate de concentrare. Pozitiile yoga aduc incetinirea metabolismului si eliberarea de stres, un ciclu virtuos dintre cauza si efect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *