Nasul si gura in limbajul trupului

Importanta nasului ca emblema a fetei a fost descoperita de Aristotel si confirmata de aproape toti fizionomistii de marca. Dr.Roger Rogerson spunea ca “dintre toate trasaturile fetei omenesti, nasul, fiind cel mai proeminent, joaca cel mai de seama rol in dezvaluirea caracterului”
Se spune ca lungimea nasului, respectiv a zonei de mijlocii trebuie sa fie egala cu aceea a fruntii si a treimii faciale inferioare.O asemea egalitate simbolizeaza un echilibru interior, exprimat prin cinste, loialitate si dragoste pentru adevar, ceea ce caracterizeaza orice on destoinic.
Nasul si gura in limbajul trupului
Nasul ofera si el informatii despre starea de spirit a unui individ.Varful nasului ne poate dezvalui daca se inroseste sau paleste.
Narile se pot umfla cand simtim un miros placut, sau daca suntem furiosi si largim narile pentru a sporii cantitatea de aer.
“A stramba din nas” este o expresie dar si o miscare a muschilor nasului, care semnifica neplacere, indispozitie, jena, confuzie.Miscarile frecvente ale muschilor din zona nasului duc la aparitia “cutei sensibilitatii” situata intre partea laterala a nasului si buza superioara, iar aceasta se datoreaza din cauza unei stari de nemultumire datorita unui fapt sau obiect neplacut.
Una dintre principalele directii ale studiitlo expresiilor faciale a fost detectarea expresiilor artificiale, intentionate pentru a induce in eroare.Paul Ekman(1997) considera ca ceea ce tradeaza o persoana care intentioneaza sa induca in eroare sunt semnele de emotie.Cazul cel mai simplu este de a incerca o emotie pe care nu o simti.El considera ca exista putine persoane care sa produca expresii emotionale corecte, cei mai multi sunt tradati de anumite semne.De exemplu cei care zambesc spontan vor folosi anumiti muschi ce nu pot fi controlati intentionat situati in zona ochilor, iar pentru furie o ingustare a buzelor.
Gura:
Gura este cea mai mobila zona a fetei ea ne permite sa intre hrana, bautura si aerul ce ne sunt necesare;ea musca, ea ne rosteste gandurile, ea rade cand suntem bucurosi.

Nasul si gura in limbajul trupului
Gura deschisa cu barbia lasata inseamna repaus, lipsa de activitate.Gura inchisa poate insemna dorinta de a negocia tacit sau respingerea unui contact verbal.Gura inchisa cu buzele stranse indica inchiderea in sine, solitudine, incapatanare, proasta dispozitie.
Gura si buzele pot realiza diferite mimici, cum ar fi cea de degustare, de savurare, de protest, de ingrijorare.
Prezenta zambetului confirma disponibilitatea spre dialog. Zambetul autentic este expresia unei stari de bucurie, de acceptare si implica si participarea ochilor.Initial dezvelirea dintilor a fost un gest de amenintare , ulterior a evoluat spre un gest de prietenie .Zambetul apare la sugar foarte devreme, cam in a cincea sau a sasea saptamana de viata.
Zambetul poate fi fabricat, prostesc, relaxat, dulceag, stramb, de frica, resemnat.
Zambetul care descopera numai dintii de sus , nu si gingiile superioare este un semn de bunatate, cinste.Daca zambetul dezveleste si gingiile de sus aceasta denota ca posesorul este predispus la deprimarecare ii poate afecta fericirea si cariera.
Can d zambetul dezgoleste ata dintii de sus , cat si dintii de jos, posesorul are o fire deschisa, corecta si generoasa, care isi va fi obiectul criticii si antipatiei altora.
Rasul este o manisfestare tipic unama, ea este eliberatoare de tensiuni interne.Copii rad mai mult decat adultii.Rasul poate fi cinic, agresiv, eliberator, blazat, ingrijorat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *