Beneficiile muzicii de relaxare

 Reducerea stresului

Ascultarea muzicii liniștitoare care relaxeaza corpul si mintea poate reduce în mod semnificativ stresul. Muzica de relaxare vă ajută să vă conectați la pacea interioara. Reducerea stresului, nu numai că te face să te simți mult mai bine, dar poate aduce, de asemenea, îmbunătățirea sănătății.

 Meditație

Muzica și sunetele din natură ar putea face mai ușoara meditația. Ascultarea muzicii de relaxare ajută să se liniștească mintea, permițându-vă să intrati într-un spatiu de liniște profundă și pace interioară care aduce meditație.

 Yoga

Pentru a obține cele mai multe beneficii din Yoga, aveți nevoie sa încetiniti respirația și să rămâneti în momentul prezent. Muzica de relaxare si muzica de yoga ajuta la relaxarea mentala si stoparea gandurilor și veți constata că sunteți în stare să ajungeti la o meditatie mult mai profunda și care dureaza mai mult. Yoga, apoi devine o experiență mult mai plăcută .

 

Beneficiile muzicii de relaxare

 

Relaxați-vă corpul

Fie că te bucuri de o baie fierbinte liniștitoare la domiciliu, o vizită la un centru spa, un tratament cu acupunctura, un masaj profund, o sesiune de Reiki sau stai liniștita într-o grădină sau în natură, vei beneficia mai mult atunci când esti profund relaxata. Ascultarea muzicii de relaxare te poate ajuta să te predai relaxarii, te poate inspira rezultând o experiență mai profundă.

Vindecare și reînnoire

A fost dovedit că, atunci când corpul și mintea sunt relaxate, capacitatea naturala a organismului de a se vindeca este mult imbunatatita. Ascultarea muzicii de relaxare profunda, vă poate ajuta organismul să elibereze puterile sale de vindecare. Studiile au aratat beneficii atunci când pacienții asculta muzica relaxanta inainte si dupa operatie,

Echilibru

În aceste vremuri ocupate, poate fi dificil sa creezi un sentiment de echilibru. Ascultand muzica de relaxare, puteți crea pacea care vă permite să experimentați în fiecare zi adevarata voastra natura. Muzica de meditație și muzică naturii sunt, de asemenea, foarte populare practicanților de Qi Gong și Chi T’ai.

Adormi mai repede și mai profund

Mulți găsesc că a asculta muzica de relaxare inainte de culcare sau in timp dorm le permite să renunțe la grijile zilei, sa isi linișteasca gândurile și sa adoarma mai usor. Muzica ajută la restabilirea unei conexiuni cu sentimentul de pace interioară și vă permite să va simtiti complet in siguranta și să va bucurati de cel mai adânc si mai odihnitor somn.

Mesele constiente

Experții sunt de acord că a fi relaxat și a manca încet joacă un rol-cheie în procesul de digestie. Muzica relaxanta creează un mediu liniștit pentru tine și familia ta, care face masa o experiență sănătoasă și mai plăcută. De asemenea, un studiu recent a aratat ca mancatul rapid contribuie la creșterea în greutate, astfel încât a asculta muzică liniștită la ora mesei poate contribui la menținerea greutății.

Va calmeaza in avion

Transportul aerian poate fi o experiență descurajantă pentru mulți călători. Ascultarea muzicii calmante înainte și în timpul zborului poate reduce foarte mult sentimentele de stres incadrandu- vă intr-o atmosferă de serenitate.

Liniștitoare pentru bebeluși

Muzica de relaxare poate fi un mare ajutor pentru parinti seara înainte de culcare, cu efectul său calmant asupra sugarilor și copiilor.

 

Beneficiile muzicii de relaxare

 

Reducerea durerii

Muzica poate fi de ajutor pentru cei care suferă de dureri fizice. Studiile au aratat ca oamenii care asculta muzica linistitoare au solicitat mai putina medicatie dupa operatie si muzica de relaxare ii poate ajuta, de asemenea, să gestioneze durerea cronica.

 Concentrare mai buna la locul de muncă

Ai observat vreodată cât de multe poti face, atunci când esti mai puțin tensionată și mai relaxata? Ascultarea muzicii de meditație te ajuta să te concentrezi în timp ce lucrezi.

Intimitatea și tantra

Ascultarea muzicii tantra este buna in momentele intime intre tine si partenerul tau si poate îmbunătăți experiența reciprocă. În timp ce amândoi ascultati, va relaxati, vi se încetinește respirația și veți deveni mult mai centrati. Când va întâlniti într-un loc de pace interioară, vă puteți conecta la un nivel mai profund și veti avea mai multe satisfacții.

Beneficiile muzicii de relaxare

 

Inspirație de dimineata

Când începi dimineata plină de recunoștință și pace interioară, restul zilei se desfasoara intr-un mod mult mai armonios. Ascultand muzica de relaxare  dimineața te poate ajuta să intri într-o stare de spirit pașnică, care va sta cu tine pe tot parcursul zilei.

 Baie de întinerire

Uneori ai nevoie de un pic de timp doar pentru tine. Relaxarea într-o baie caldă este o modalitate bună de a asculta muzica. Ascultati muzica ambientala  sau muzica naturii și permiteti -vă să va indepărtati de lume într-un extaz revigorant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *