Navigheaza in jurul lumii

Navigatul în jurul lumii pare o sansa de viață, dar există o serie de lucruri care trebuie luate în considerare înainte de a cumpăra pur și simplu o barcă și sa pornesti la drum. În primul rând, aceasta este o calatorie foarte scumpa. Nu ai nevoie numai de bani pentru alimente și alte provizii, va trebui sa cumperi o barcă (nu cea mai ieftină) si sa o păstrezi bine întreținuta. Toate aceste costuri se pot adauga în curând și va trebui sa aveți un fond de urgență pentru situații de neprevăzute.

Invața să navighezi

Sa inveti să navighezi este, de asemenea, un pas foarte important. Există modalități de practica înainte de a pleca. Unii proprietarii de ambarcațiuni au nevoie de membri ai echipajului și puteți afla tot ce trebuie sa stiti despre navigatie prin câteva călătorii scurte.

Noțiuni de bază despre barca

Noțiunile de bază despre barca pentru călătorie sunt o necesitate. Alti marinari vă vor spune despre diferitele tipuri și mărci de ambarcațiuni. Acest tip de recomandare este de neprețuit. O ambarcatiune care măsoară între 35 și 45 de metri lungime este de aproximativ de dimensiunea corecta și puteți economisi bani pe combustibil prin utilizarea energiei eoliene. Găsiti una care are toate aparatele potrivite, cum ar fi un sistem de spălare și uscare rufe altfel  va trebui sa așteptati până când  puteti utiliza facilitățile de spălătorie acolo.

 

Navigheaza in jurul lumii

Planificati călătoria

Va trebui sa fiti asigurat în mod corespunzător pentru călătorie înainte de a pleca și să efectuati cercetarea propriu-zisă. Ai nevoie să fie pe deplin informat cu privire la punctele de oprire avute de-a lungul drumului printre care siguranța, costurile și legile din domeniul sănătății. Vizele vor fi esențiale pentru unele destinații . Asigurați-vă că aveți vaccinarile potrivite pentru diferite tari in care doriți să mergeți și asigurați-vă că vă aflați în stare bună de sănătate înainte de a începe calatoria. Unul dintre principalele motive pentru care sa nu faceti acest tip de excursie de navigatie  sunt problemele de sanatate.

Atunci când planificati calatoria puteți lua o varietate de căi, dar este recomandat să călătoriti de la est la vest, în scopul de a profita din plin de direcția vântului și luati notă de recomandările date despre rute ale altor marinari. Trebuie să fiti atent la avertismente despre regiuni, care sunt frecventate de pirați. Zonele India și Africa sunt cu risc deosebit de  ridicat și ar trebui să fiti la curent cu știrile.
Odată ce esti pe deplin pregătit, atunci profita din plin de călătorie, oprindu-te  intr-un număr de locații diferite. Porturile din jurul SUA, Canada, Europa, Australia, Noua Zeelandă și Japonia sunt în general cele mai sigure și unele dintre cele mai mari porturi și pentru cei care nu au aranjat o calatorie. Cu toate acestea, planificarea este o idee bună pentru a fi siguri că puteți avea acces la facilitatile unui port de agrement atunci când aveți nevoie de ele.

 

Navigheaza in jurul lumii

Locuri de vizitat

Deci, unde sunt cele mai bune locuri de vizitat? Multe persoane aleg Caraibe una dintre destinațiile lor de top și Insulele Virgine Britanice sunt un loc grozav pentru a opri. Aici veți găsi aproximativ 40 de insule destul de mici și o gamă largă de opțiuni atunci când vine vorba de acostare cu barca. Acesta este, de asemenea, un loc bun pentru cei care sunt noi in navigatie, pentru ca apele sunt destul de usor de navigat.

De cealaltă parte a lumii te poti opri la Bay of Islands din Noua Zeelandă. Acesta este visul oricarui marinar, deoarece există o mulțime de marinari profesioniști care taie marea în aceste ape. Peisajul este frumos și veți găsi zona nealterate, nu a existat o mare  dezvoltare în jurul insulelor.

Zanzibar se află în Oceanul Indian, în apropiere de Tanzania și de aici puteți obține o bucatica de viata, cum a fost în anii trecuti. Toată lumea ajunge prin intermediul Old Stone Town și există oportunități de petrecere a timpului traditional – o barca arabă – precum și a explora orașul și a cunoaște o parte din localnici.

Navigheaza in jurul lumii

În Europa de Est o destinație buna este acum Croația. In Grecia, există o mulțime de insule de pe coasta de explorat și apele sunt clare și în general calme. Insula Hvar, este populara,  cu iahturi de toate formele și mărimile, dar asigurați-vă că nu ratați satele de pescuit și zonele mai îndepărtate.

Cu toate acestea, în cazul în care doriți un loc cu adevărat de lux, atunci Riviera Franceză are un număr de destinații, care sunt o necesitate. Cannes, Monaco și St Tropez sunt locuri minunate in care să vă bucurați de soare. Cele mai multe dintre porturile de agrement sunt pline cu iahturi aparținând celor bogati si faimosi. Înapoi pe partea cealaltă a lumii, puteți găsi Insulele Whitsunday in largul coastelor din Queensland, Australia. La Marea Barieră de Corali va veti putea bucura de navigat în apele din cea mai renumita minune naturala a lumii.

Insulele grecești sunt o necesitate pentru marinari. Există atât de multe și fiecare are propria identitate individuală. Cu mult soare pe tot parcursul anului aceasta este o mare destinație de navigatie de iarnă și insule, cum ar fi Santorini și Mykonos oferă șansa de a va bucura de stilul de viață pentru care tara e renumita.

Oriunde vei alege să mergi vei gasi ceva interesant cu condiția să planifici excursia în mod corespunzător. Aceasta este sansa vieții tale și fiecare moment ar trebui să fie plăcut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *