Norvegia, tara fiordurilor

O excursie in Norvegia inseamna sa calatoresti intr-una din cele mai spectaculoasa zone din Europa-lacuri, cascade, munti, rauri, ghetari si fiorduri. Totul e grozav, si cu siguranta e nevoie de ceva colaborare cu zeii vremii. Inainte sa ajungem in Hellesylt, vremea a fost extrem de buna, exceptionala pentru Norvegia. Dar in Hellesylt nu am mai avut noroc, si am avut parte de cateva zile ploioase. Dar chiar si in aceste conditii, o calatorie cu barca la faimoasele fiorduri Geiranger ramane o experienta unica.

Norvegia, tara fiordurilor
Inainte sa ajungem la Hellesylt, am vizitat Dalsnibba, un varf de munte de unde poti sa vezi fiordul Geiranger. Urcarea spre Dalsnibba a fost inca o experienta-drumul nu e pavat si urca inspre varful muntelui. In sus, vremea era friguroasa, batea vantul, dar privelistea, incredibila.
In Hellesylt, un sat micut si linistit, am stat la un hotel, iar dupa cina, am stat la un pahar de vorba. E o buna modalitate sa intalnesti norvegieni, cu siguranta nu te vor refuza daca le oferi ceva de baut. De la balcon, puteam vedea fiordurile dar era ceata si ploua. Mai tarziu, seara am plecat la o plimbare, si eram aproape singuri pe strada, apoi am urmarit fotbal feminin, care e popular in Norvegia.

Norvegia, tara fiordurilor

 

In urmatoarea zi, am plecat intr-o excurise cu barca de la Hellesylt spre Geiranger. Aceasta a fost cea mai grozava priveliste a fiordurilor. In functie de vreme, te poti decide daca sa ramai in ambarcatiune, dar atmosfera a fost mai mult decat buna-vantul, ploaia, frigul, sunetul cascadelor…o adevarata experienta a fiordurilor.

Norvegia, tara fiordurilor

Fiordurile din Norvegia sunt faimoase pentru cascadele superbe, cu nume poetice precum Cascada miresei sau Sapte surori. Ploaia si vantul au adaugat o extra dimensiune. Desi am vazut multe fiorduri in aceasta calatorie, impresia celui din urma a ramas cea mai puternica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *