O istorie a fustei mini

Fusta mini este o piesă de îmbrăcăminte, cu o istorie controversata. Ca si bikini, nici o altă piesă de îmbrăcăminte nu a creat mai multe controverse. O bucată de material sexy care a creat multe emoții diferite și gânduri despre cele care il poarta.

Cei mai mulți oameni cred că de fusta mini e o bucată revoluționara de îmbrăcăminte, care a fost creata în anii 1960. Schimbarile culturale care au avut loc din cauza războiului din Vietnam, Beatles, si a anticonceptionalelor se adauga la iconografia fustei mini.

Fuste mini antice

Cu toate acestea, fusta mini are o istorie mult mai veche. Femeile purtau fuste mini inca din satele antice europene și în orașe antice egiptene și grecești. Acestea nu le-au purtat pentru aceleași motive pentru care femeile le poartă astăzi, dar ele cu siguranta au fost găsite în săpăturile arheologice, precum și pe fresce artistice, ceramica, si sculpturi.

 

O istorie a fustei mini

Imagini iconice

Fusta mini a creat cu siguranță, emoții și gânduri amestecate despre femeile care o poartă. Este întotdeauna interesant să te uiti înapoi la epoca victoriană și puritana și sa iti imaginezi cat de inadecvat (si sexy), a fost pentru ca femeile să isi arate gleznele. Privind înapoi la epoca elisabetana si valoarea femeilor ar dezvălui cu siguranță cât de mult s-au schimbat lucrurile de-a lungul anilor.

Fustele mini sunt o modalitate pentru femei de a arata puterea, precum și tineretea lor. Ea arată, de asemenea independenta, dar si nevoia de fi multumite. Există atât de multe emoții amestecate. Un lucru era sigur, bărbaților le-a placut posibilitatea de a vedea picioarele femeii, după mulți ani in care ele le-au tinut acoperite.

 

O istorie a fustei mini

Moda opusa: 1950 și 1960

În anii 1950, a fost moda fustelor lungi, înguste, sutiene ascutite și fuste lungi creion. Dar, atunci când Twiggy în fusta mini a lovit scena modei, aspectul ideal s-a schimbat cu siguranță. Mulți oameni au numit aspectul lui Twiggy “Lolita look”, deoarece femeile au inceput sa arate ca si copiii cu un aspect căprioară cu ochi de fetișcană.

Prin decenii

Anii 1970 au înregistrat o scădere la femeile care purtau mini, deoarece acestea s-au intors la rochii maxi. Dar, mini a revenit la sfârșitul anilor 1970 și începutul anilor 1980, atunci când stelele punk-rock au început sa poarte fuste mini cu ciorapi de plasa  rupti și  bocanci. Fustele mini si-au făcut, de asemenea, debutul la locul de muncă în anii 1980 și a durat pana în anii 1990.

În 2000, fustele mini au plecat spre lungimi si inaltimi noi. Există fuste mini si fuste micro. Ele fac modelele cu picioare lungi sa arate chiar mai inalte. Femeile adora sa le poarte și bărbaților le place să le priveasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *