Pauza ta de iarna in Guadelupa

Când frigul musca, nu există nimic mai bun decât să cauti soarele și Caraibe ar putea fi locul potrivit. Guadelupa este una dintre cele mai bune destinatii turistice cunoscute, iar poziția sa în Insulele Leeward o face o alegere excelentă pentru o pauză de iarnă. Insula principală (de fapt două insule unite printr-o mlastina de mangrove!) poartă numele Guadelupa si regiunea include, de asemenea, insulele mai mici Iles des Saintes și  La Désirade.

În ciuda locației tropicale, țara folosește euro ca monedă și vizitatorii zonei vor observa o aroma distincta franceza. Oamenii din insule sunt primitori și preparatele din bucătăria franceză sunt excelente. Partea de est a Guadelupa este numita Grande-Terre și este locul pentru cei care doresc o petrecere traditionala de vacanță. Aici vă puteți bucura de zile lungi pe plajă și în baruri, precum și unele dintre sporturile tradiționale de apă.

 

Pauza ta de iarna in Guadelupa

Partea de vest a insulei este numita Basse-Terre. Aici puteti gasi un parc national, care este casa unui vulcan. Acesta este locul pentru cei care doresc o vacanță în stil mare. Momentan sunt din belșug drumeții, trasee și scufundari subacvatice, care abia așteaptă să fie explorate.

Fiecare dintre insulele din fiecare grup are propriul său caracter. Marie Galante este una dintre cele mai mari din grup, în timp ce La Désirade este o insula foarte uscata, care are multe stânci. Les Saintes este o insula cu unul dintre cele mai pitoresti golfuri și Saint Barthélemy este insula care este vizitata cu regularitate de cei bogati si faimosi.

Există unele orașe de pe insule, care sunt ideale pentru o zi sau seara in oras. La Grande-Terre puteți face o excursie la Pointe-à-Pitre unde există o mulțime de magazine mari. Pentru o viața de noapte exuberanta este orașul Gosier, care este plin cu cluburi de noapte. Alternativ, puteți face o excursie la Morne à l’eau unde există un cimitir neobisnuit. Cei care doresc mai mult decât magazine și cluburi de noapte ar trebui să aibă grijă să nu piarda cascadele de la Basse-Terre. Câteva dintre acestea implica o calatorie de cateva ore, dar există o mulțime de vehicule la parcul auto.

Pauza ta de iarna in Guadelupa

O vizită în Caraibe este o scuză foarte bună de a încerca romul local, insulele au distileriile lor si puteti face excursii cu ghidul. Pentru a experimenta viața de pe insulă ca un localnic, călătoria cu autobuzul este o necesitate. Unele trasee sunt un pic înfricoșătoare, dar soferii sunt neînfricați și, dacă aveți un stomac puternic atunci va puteti bucura de peisaj.
În timp ce sporturile acvatice sunt o distracție populară în regiune, există o mulțime de excursii cu barca, care permit vizitatorilor să se apropie de viața marină, fără sa-si ude picioarele. Barcile cu fundul de sticlă sunt o alegere excelentă pentru o excursie. Pe uscat, există o mulțime de evenimente care surprind imaginația turistilor de pe insula. Festivalurile și “petrecerile de stradă” nu se termină până dimineața. Participanții pot fi ușor reperat prin panglici colorate legate în jurul încheieturilor.

Magazinele de suveniruri vin în toate formele și dimensiunile. Tesatura Madras este ceva unic pe insula, perfecta pentru un cadou. Sticlele de rom (desigur!) sunt disponibile si avantajoase.

Sa ajungi pe insule este ușor. Exista bilete de avion la multe companii aeriene mari din Europa și SUA, deși, dacă preferați puteți călători cu feribotul la una dintre insulele vecine, cum ar fi Martinica și St Lucia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *