Piept de curcan cu oua

Ingrediente

-700 g piept de curcan

-400 g carne tocata de curcan

-5 oua fierte tari

-30 grame cascaval

-1-2 cepe

-un ardei gras rosu

-10 ml ulei

-2 linguri ulei masline

-o legatura verdeata (marar, patrunjel)

-un cartof

-un mar

-un morcov

-o gutuie

-un pahar vin

-5 catei usturoi

-3-4 foi de dafin

-sare, piper, paprika

Preparare

Tai si bati pieptul de curcan cat sa obtii un dreptunghi de circa 30/20 cm si condimentezi. Il intinzi pe o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline.

Umplutura:pui la calit in ulei ceapa tocata, jumatate de ardei gras rosu, carnea tocata. Amesteci cu o lingura de lemn pana scade zeama, apoi condmentezi si adaugi verdeata tocata. Distribui uniform umplutura peste pieptul de curcan, pe latura lunga pui cascavalul, apoi ouale fierte tari. Incepi sa infasori un rulou din partea cu branza si ouale in folia de aluminiu.

Asezi ruloul intr-o tava, apoi fructele si legumele taiate felii, usturoiul, verdeata, condimentele si 350 ml apa. Dai la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute. Adaugi vinul si mai lasi in cuptor inca 15 minute. Scoti tava din cuptor si indepartezi folia de pe rulou, crestand-o usor cu un cutit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *