Problema sforaitului

Ce este sforaitul?

Sforăitul, la fel ca toate celelalte sunete, este cauzat de vibratii care produc particule de aer pentru a forma undele sonore. De exemplu, atunci când vorbim, corzile vocale vibreaza  pentru a forma vocea noastră. Atunci când stomacul nostru maraie , stomacul și intestinele noastre vibreaza .În timp ce dormim, fluxul de aer  poate provoca tesuturile nasului și gâtului să vibreze și să dea naștere la sforăit. În esență, sforăitul este un sunet care rezultă din fluxul de aer  care face țesuturile să vibreze în timpul somnului.

Cat de des intalnit este sforaitul?

Orice persoană poate sa sforaie. Studiile estimează că 45% dintre bărbați și 30% dintre femei sforăie în mod regulat. Frecvent, persoanele care nu sforaie regulat vor raporta sforăitul  dupa o boala virala, după ce au băut alcool, sau atunci când  iau anumite medicamente.

Oamenii care sforaie pot avea orice tip de corp. Ne gândim adesea ca un om mare cu un gât gros  sforaie. Cu toate acestea, o femeie subțire, cu un gât mic poate sa sforaie la fel de tare. În general, pe masura ce oamenii  inainteaza în vârstă și pe măsură ce câștigă în greutate, sforaitul se va înrăutăți.

Care sunt cauzele sforaitului?

Când dormim, zona de la partea din spate a gatului, uneori, se îngustează. Aceeași cantitate de aer care trece prin această deschidere mai mică poate provoca tesuturile din jur să vibreze la deschidere, care, la rândul lor, pot provoca sunetele de sforăit. Diferite persoane care sforaie au motive diferite pentru îngustare. Ingustarea poate fi în nas, gura, sau  gât.

Problema sforaitului

Funcția de respirație normală

Este ideal sa respiram prin nas. Nasul acționează ca un umidificator, precum și filtru pentru aer. Când  respiram pe gura,  aerul in  plămânii noștri intra într-o măsură mai mică.

Nasul este alcătuit  din două pasaje paralele, câte una pe fiecare parte, numite cavitatea nazală. Ele sunt separate printr-un perete subțire la mijloc (sept), care este un perete relativ plat de cartilaj, oase, si tesutul mucoasei (denumit mucoasa nazala). Pe partea laterala  din fiecare pasaj, există trei cornete nazale, care sunt lungi, cilindrice. Ele  conțin mai multe vase mici de sange, care au rolul de a reglementa fluxul de aer.  În cazul în care se ingusteaza,  cornetele devin mai mici și crește fluxul de aer.

Medicamentele și alcoolul afectează sforaitul?

Cauza principală a sforăitului este vibrația   țesuturilor în timp ce respiram. Unele medicamente, sau alcoolul pot duce la relaxarea muschilor   în timpul somnului. Cu cat muschii palatului, limbii, gâtului, și faringelui se relaxeaza mai mult, căile respiratorii se prăbușesc. Acest lucru  dece la o ingustare a căilor respiratorii și vibrații mai mari. Unele medicamente încurajeaza un nivel mai profund de somn, care, de asemenea, poate agrava sforăitul.

De ce este sforaitul o problema?

Sforăitul, uneori, poate fi singurul semn al unei probleme mai serioase. Oamenii care sforaie ar trebui să fie evaluati pentru a fi siguri  că  nu au alte probleme, cum ar fi apneea in somn, alte probleme de dormit, sau   legate de respiratie.

De multe ori sforăitul perturba somnul membrilor familiei și partenerilor mai mult decât   afectează persoana care sforaie. Frecvent, persoanele care sforăie  raporteaza  plecarea partenerului din  dormitor   mai multe nopți pe săptămână. Sforăitul poate să nu fie o problemă medicală, dar poate deveni o problemă semnificativă socială.

Care sunt tratamentele pentru sforait?

Obiectivele pentru tratamentul  chirurgical  pot fi dificil de determinat. Problema sforăitului, de obicei, este o problemă pentru partenerul de pat sau de camera. De aceea, un tratament de succes ar trebui să includă, de asemenea, obiectivul de a atinge un somn de succes pentru partener. Acest lucru face  tratamentul sforăitului o provocare dificilă. De exemplu, cineva poate face un tratament de succes în cazul în care   sforăitul  lui scade de la   nivelul de ciocan pneumatic la cel al unui camion care trece. În cazul în care partenerul   de pat este fericit, atunci problema sforăitului este “vindecata”. Cu toate acestea, o altă persoană a cărei sforăit scade de la un sunet ușor până la nivelul de respirație grea poate avea în continuare un partener de pat nefericit.

Este înțelept să  privim la “succesul” raportat pentru diverse tratamente, cu un ochi critic. În cazul în care numărul de nopți in care un partener de pat trebuie să părăsească  dormitorul scade de la sapte nopti pe saptamana, la o noapte pe săptămână, inseamna un succes ? Unii ar spune că da. Cu toate acestea, partenerul de pat   încă trebuie să părăsească  dormitorul o noapte pe săptămână. Este important sa stii ce așteptări  ai pentru  a lua în considerare înainte de orice tratament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *