Reguli pentru un par lung si sanatos

Parul lung e ceva la care noi, fetele, visam. Pentru a-l avea, nu e dificil, daca ai grija si urmezi reguli simple pentru a-l pastra sanatos. Despre aceste reguli vom vorbi in acest articol.

Reguli pentru un par lung si sanatos

Regula nr. 1.Uita de palarii. Bineinteles, asta nu inseamna ca nu ar trebui sa porti palarii deloc. TRebuie sa porti, mai alesc cand e prea cald. Cand e frig afara poarta o palarie din lana, e perfecta pentru parul tau si iti va tine cald. Numai in cazul in care temperaturile sunt extreme poarta palarii. In general vorbind, palariile, sepcile sau caciulile te pot face sa ai mai putin par pe cap. Pentru a-ti ajuta parul sa creasca repede, trebuiesa-i oferi aer proaspat pentru ca pielea capului sa respire.

Regula nr.2. Obisnuieste-ti paul cu frigulSi din nou, nu intentionez sa spun ca ar trebui sa mergi prin frig cu capul descoperit. Daca ti-e frig poarat o palarie. Dar cand ajungi acasa, fa un masaj scalpului. Va face ca vasele de sange  sa se relaxeze si e de ajutor ca parul sa creasca.

Regula nr.3. Alearga dimineata pentru a-ti rasfata parul. Dar ai grija sa nu il supra incalzesti. Daca iti este prea cald pune-ti o palarie.

Regula nr.4. Mergi cu capul descoperit cand ploaie sau e ceata. Dar ai grija, daca locuiesti intr-o metropola cu multe fabrici asta poate face mai mult rau. Dar daca zona in care stai e nepoluata, oploaie calduta si ceata iti poate face parul matasos si sanatos.

Reguli pentru un par lung si sanatos

Regula nr.5. Ai grija cand alegi o palarie. Vezi sa nu fie prea stramta si sa-ti stranga vasele de sange care pot bloca circulatia in pielea capului.

Regula nr. 6. Stai departe de peruci si cocuri, pentru ca preseaza pielea si se blocheaza emisiile de caldura in piele. Asta poate fi comparata cu palariile stramte. Purtarea lor frecventa duce la o aerisire insuficienta si supraincalzire a capului, care cauzeaza intensificarea transpiratiei si a sebumului. Incearca sa eviti sa porti peruci.

Regula nr.7. Fa-ti permanent, vopsire si decolorare cat de rar posibil. Acestea fac rau parului. In plus, cand iti stilizezi parul, incearca sa eviti cozile prea stramte. Mai bine tine-l dersfacut, daca vrei sa il ai lung si sanatos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *