Libertatea intr-o relatie

A te afla într-o relație este, probabil, cel mai bun sentiment pe care l-ai experimentat vreodata. De la a face lucruri mici împreună pana la a petrece tot timpul cu acea persoană specială … totul pare incredibil! Dar te-ai întrebat vreodată de ce este nevoie de libertate într-o relație?

Mulți dintre noi se retrag  din relații pe termen lung și chiar din căsătorie din cauza fricii de a pierde libertatea   și   identitatea. Cu toate acestea trebuie doar sa respectam câteva reguli pentru a evita  conflictele care pot apărea ca urmare a așteptărilor ridicate.

Libertatea de a fi diferit: Este un fapt cunoscut tuturor că nu există doi oameni la fel. Ne-am născut cu anumite trăsături care, la rândul lor, ne permit sa ne  dezvoltam personalitatile noastre individuale. Intr-o relatie pe termen lung, ambii parteneri nu reușesc să realizeze acest fapt și, astfel  aleg să se simtă divizati. Pentru a putea să se bucure de compania celuilalt,  descoperă diferențele care  permit relatiei sa creasca.

Libertatea de a desfășura activități sociale diferite: Partenerul tau  iti poate fi cel mai bun prieten.Desfășurarea de activități variate sociale este considerata perfect normala în rândul cuplurilor   și motivul este evident. Permiteti  partenerului sa   faca ceea ce îi place   pentru a arăta nivelul de înțelegere pentru amandoua partile. “După căsătorie, mulți dintre noi nu reușesc să dea timp si altor relații. Dar este important să  avem prieteni si sa ne hranim relatiile cu alti oameni “, spune dr. Sharita Shah, psihiatru.Libertatea intr-o relatie

De asemenea, este imperativ să te  implici într-o discuție sănătoasă despre ce activitati si interese  aveti. “Uneori este important să se stabilească unele orientări de bază și  sa se acționeze în funcție de ele,” sugereaza Dr. Shah.

Libertatea de a te bucura de spatiu personal: Spatiul pentru totdeauna! Orice relație pe termen lung necesită spațiu să crească și să prospere. Amintiți-vă, nu vorbim despre crearea distantelor aici. Ai putea pierde prea mult timp   asteptandu-ti  soțul  cand iese la o bere cu baietii. Daca il iubesti, nu-l pune sub scaner. Daca il legi, il vei pierde. Elibereaza -l și vei vedea rezultatele.

Libertatea de a fi imperfect :  Este greu  să accepti faptul că soțul tau are unele obiceiuri proaste. Cu toate acestea, nici unul dintre noi nu este perfect  și, prin urmare, este esențial sa comunici cu partenerul tau despre defectele celuilalt. Să plecati de la imperfecțiuni  pentru o schimbare și să vă dati o șansă de a râde de ele.

Libertatea de a schimba: Sa aștepti ca partenerul tau sa se schimbe este, probabil, prea mult. Dar, uneori, în necunoștință, unele cupluri fac o greșeală prin faptul că nu accepta acest lucru. Este imperativ pentru ambii parteneri sa ajunga la un compromis. Dr Shah subliniază, “Încearcă   să faci  un efort pentru face anumite lucruri pe care partenerul tău le găsește interesante. Este corect să faci acest lucru pentru a aduce zâmbetul pe buze  partenerului.

Libertatea intr-o relatie

Toată lumea are nevoie de libertate într-o măsură mai mare sau mai mică. Libertatea de exprimare, libertatea de religie, libertatea presei. De ce nu ar merita libertate  relatia ta? Cum să creati această libertate în relația voastră?

Cand esti cu partenerul tau, zi și noapte, poate  simti ca te verifică în mod constant în timp ce acest lucru nu este chiar necesar . Dacă nu ești libera să mergi unde vrei  fara ca partenerul tau sa stie,  acest lucru poate avea un impact major asupra starii tale de spirit, familiei tale și, desigur, relației voastre.

Ce puteți face pentru a obține o mai mare libertate?
Cea mai bună soluție  este de a vorbi cu partenerul tau despre modul în care el se simte. Fii sincera si spune-i ca iti  trebuie mai multa libertate de a fi tu însați , sa faci    ceva distractiv.  Primul pas  este ca partenerul sa inteleaga că  ai nevoie de spațiu și libertate. După aceea poți vorbi cu el despre ceea ce vrei sa faci. Un exemplu ar fi sa faci ceva in fiecare miercuri seara fără el, iar el   poate face, de asemenea, ceva singur sau cu prietenii. In aceasta noapte sau zi nu  va veți apela, trimite sms-uri sau email-uri reciproc. Deci, aveți conversația a doua zi să va spuneti cum a iesit seara.

Cum dai partenerului tau mai multa libertate?
Din nou, nu există decât o singură soluție. Soluția  de a vorbi unul cu altul. Cand crezi că este  gelos sau posesiv e timpul sa incepeti  discutarea acestor aspecte.

De ce este libertatea atât de importanta in relatia ta?
Când ești mereu împreună și nici unul dintre voi nu face nimic niciodată singur puteti discuta unul cu celălalt.  Libertatea în relația voastră este de asemenea importanta  pentru a socializa și  a  ține pasul, din moment ce  va intalniti cu prietenii si va faceti noi relatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *