Cum sa luptam impotriva imbatranirii

Tinerețea veșnica este un mit. Toate eforturile cosmeticii, chirurgilor plasticieni și formatorilor de fitness te pot face doar sa arati mai tanara, pentru ca  interesul scazut pentru viața iti arată vârsta mai bine decat ridurile de pe fata.

Când vom începe să aratam in varsta? Cred că se întâmplă atunci când ne pierdem interesul pentru propria noastră viață, începand cu uitarea aniversarii noastre și cu invidierea celor care sunt mai tineri decât noi. Există multe semne de îmbătrânire și fiecare persoană are propriile sale semne. Și psihologii spun că sunt mai multe etape de îmbătrânire.

Incepem să ne gândim cât de batrani suntem la 25 de ani, unii dintre noi chiar mai devreme. Primele riduri, gânduri serioase despre sensul vieții și o mulțime de alte lucruri care se petrec în viața noastră arată în mod clar ca copilăria a plecat și nu se va mai întoarce.

Dacă nu ați gândit în acest fel la 25 de ani, la vârsta de 30 aceste gânduri sunt inevitabile. S-ar putea probabil ca incaruntirea parului sa fie primul lucru care poate provoca isteria. În plus, este posibil să doriți să faceti fotografii pentru a fi în măsură sa pozati cat timp sunteți încă frumoasă. Atunci când o femeie este de 30 de ani ea începe sa se uite la bărbați tineri, pe care mai devreme considera a fi prea tineri pentru ea. Și, de asemenea ați putea dori să trageti primele concluzii de viață: dacă ați reușit în viață sau nu.

A treia etapă a îmbătrânirii vine atunci când suntem la 40 de ani. Aceasta este chiar mai periculoasa, deoarece în acest moment multe femei încep să creadă că sunt urâte și nu mai au grija de pielea lor, corp și păr. Ele tind să se îmbrace în haine largi si se transforma in doamne de vârstă incertă.

Ultima etapă a îmbătrânirii este îmbătrânirea reală, care este destul de vizibila – 50 de ani. Cu toate acestea, este o altă poveste.

Astăzi vom vorbi despre îmbătrânirea imaginara, nu cea reala, îmbătrânirea pe care fiecare femeie o poate opri. Deci, ce trebuie să facem pentru a preveni sa ne simtim batrane ca persoane, ca femei ?

Trăieste viața din plin!
Timpul trece și nu poți face nimic in legatura cu asta, dar ai o mulțime de lucruri pe care sa ti le amintesti ! Anii nu au trecut în zadar. Dar, în cazul în care ati ajuns la concluzia că la o anumită vârstă nu ați făcut nimic important, acest lucru poate provoca o depresie adevarata.

Nu renunta la slujba ta!
Unele femei au copii și părăsesc locul de muncă pentru a se dedica în totalitate familiei. Conform studiilor, aceste femei se simt mult mai nefericite despre îmbătrânire decat cele care lucrează. Mai întâi de toate, un loc de muncă face o femeie sa se mențina în formă și să aibă grijă de ea. În al doilea rând, se întâmplă adesea ca locul de munca al femeii o tine suficient de ocupata și la 40 de ani, ea nu are timp să se gândească la imbatranire.Cum sa luptam impotriva imbatranirii

O gospodina, de obicei, se simte groaznic la aceasta varsta. Copiii au plecat deja de acasă, soțul și-a găsit o femeie mai tânără pentru a petrece timpul cu ea si tot ce are este depresia și gândurile mizerabile referitoare la faptul că nu mai este tanara.

Bucura-te de viața ta!
Lipsa de plăceri ne face viata plictisitoare, prezinta vârsta reală și chiar adaugă câțiva ani in plus. Ce vreau să spun prin plăceri? Orice! Ceva care iti poate face ochii sa straluceasca: sexul bun, o masă minunată după o dieta pe termen lung, un ruj nou, o conversație plăcută cu prietenele, cina romantica, etc Si ceea ce este mai important este faptul că aveți nevoie de aceste plăceri nu în fiecare lună , ci în fiecare zi!

Surprinde-te mai des!
Un sfat ciudat s-ar putea spune, dar surprizele constituie abilitatea de a ne simti tinere. Interesul față de viața merge întotdeauna împreună cu ochii deschiși larg de uimire. Ochii obositi ai unei femei cu experiență nu te vor face sa arati mai tanara. Nu spune: “Eu am văzut deja”, “Nu mă poți surprinde cu nimic”, “Știu ce vrei să-mi spui”, etc Aceasta atitudine te face sa te simti mai în vârstă în loc sa fii mai inteleapta sau mai experimentata. Și acest lucru nu este ceea ce vrei, nu?

Nu uita de dragoste!
Nu vreau să spun infidelitate. Dragostea nu înseamnă neapărat sex sau chiar cunoștințe. Iubirea ne inspiră, ne face să aratam mai bine și mai tinere. Și din nou, stralucirea ochilor,o tunsoare nouă, cateva kilograme pierdute și, ca rezultat – câțiva ani in minus!

Mai multa adrenalina!
Toată lumea primește porția de adrenalină proprie în felul său. Unii fac sporturi extreme, unii călătoresc, o mulțime de versiuni … Nu contează cum o faci, ceea ce este semnificativ – trebuie să fie un lucru neobișnuit!

Descopera noi interese!
Orice hobby nou aduce noi emoții și face viața mai diversă și plină de evenimente. Încercați pictura, proiectarea, cântatul … pot garanta ca oamenii vor observa ca te-ai schimbat. Și din nou ochii tai vor straluci si vei arata mai tanara! Te vei simti singur ca o tânăra studenta ce învața ceva nou.Cum sa luptam impotriva imbatranirii

Niciodată nu vorbi de vârsta ta cu voce tare!
Uita de fraze de genul “Aceasta bluza nu este pentru varsta mea”, “Îmi amintesc că s-a întâmplat în …”, “Eu nu sunt atât de tânăra…” În plus, niciodată nu spune nimănui in ce an te-ai născut. Dacă oamenii te văd mai în vârstă decât ești cu adevărat singurul lucru pe care il vor crede despre tine este ca arati rău.

Nu vorbi despre bolile tale!
Nimic nu face o femeie sa para mai în vârstă decât cand vorbește despre bolile ei. Vă puteți imagina o fată tânără care vorbește despre asta? Desigur, nu! Deci, nu face asta!

Ei bine, dragi cititoare, asta este totul despre factorii psihologici de îmbătrânire a populației și modalitățile de a-i  evita. Încercați să gândiți pozitiv și să urmati cel puțin unele dintre sfaturile de mai sus menționate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *