S-a lansat iPhone 5

Ieri , a fost lansat noul Iphone, cel mai subtire smartphone din lume, cu un ecran mai mare decat precedentele modele, fiindu-i insa marita inaltimea, dar nu si latimea. Acesta are un cip A6, de doua ori mai rapid decat A5, avand o autonomie mai mare a bateriei.
iPhone 5 include tehnologia 4G LTE, care permite viteze de internet mobil mult mai ridicate în ţările în care există tehnologia 4G LTE (în România încă nu există). Telefonul a fost prezentat de Apple, avand un procesor mai rapid si poate fi conectat la retele de date 4G, asistentul vocal Siri devenid mai puternic.

iPhone5 insa nu beneficiaza de mai multe caracteristici standarde la cele ale concurentei. Clientii si specialistii spun ca nu ofera mai multe beneficii, iar unii fani Apple se intreaba daca va deveni neinteresant. Un angajat al companiei americane a mărturisit recent că spera ca smartphone-ul să vină cu schimbări mai semnificative.
Ramane de vazut insa daca vor conta caracteristicile lipsă, rămâne de văzut, scrie WSJ. Blogurile IT au dezbătut miercuri intens aspectul mai elegant al iPhone 5, în timp ce analiştii anticipează vânzări mari. Consumatorii din întreaga lume au acizitionat n trecut versiuni ale iPhone care reprezentau îmbunătăţiri ale versiunilor anterioare. Când iPhone 4S a devenit disponibil în octombrie anul trecut, vânzările Apple au crescut de peste două ori, la 37 milioane de unităţi pentru trimestrul respectiv.

Totuşi, decalajele de tehnologie faţă de rivali sunt privite tot mai atent. Printre caracteristicile care lipsesc iPhone 5 se numără posibilitatea plăţilor digitale, un sistem de transfer de date prin atingerea telefoanelor, o pagină de start dinamică, deblocarea telefonului prin recunoaştere facială, un ecran şi mai mare, precum şi încărcarea wireless.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *