Schimbarile de dupa chirurgia bariatrica

Persoanele obeze au auzit asta de o mie de ori: ” doar interiorul contează.” Cei care spun acest lucru sunt cu cu siguranță, bine intentionati dar e întotdeauna greu de crezut. Nu este surprinzator, ca pacientii in chirurgie bariatrica se pot astepta la o schimbare cu prietenii și relațiile de familie. Alții nu te pot ajuta, dar simt diferit despre tine. Te-ai schimbat. Dar poate fi și foarte pozitiv. La urma urmei, asta e unul dintre motivele pentru care persoanele aleg să faca o astfel de interventie chirurgicala si sa se angajeze in procesul indelungat care urmeaza. Dar schimbarea de multe ori vine cu provocări mai bune. Realismul este cheia. O parte vine din faptul că realismul va include atenție pozitivă. Asta poate părea un lucru bun, așa că de ce sa vă faceți griji?

Schimbarile de dupa chirurgia bariatricaÎntr-adevăr, asa stau lucrurile în general, dar există capcane, uneori neașteptate. Sa te afli in centrul atenției mai ales intr-un mod pozitiv, poate fi o experiență cu totul nouă pentru indivizii anterior obezi. Iar atenția nou-găsita poate fi înveselitoare, mai ales la început. Totusi, unii nu stiu cum sa-i faca fata.Schimbarile de dupa chirurgia bariatrica

Acceptarea cu recunostinta și liniște este o abordare pozitivă a problemei. Umilința falsă sau frica de atenție este mai puțin ideala. Majoritatea oamenilor nu se simt confortabil în totalitate în lumina reflectoarelor. O atenție sporită se poate simti ca o presiune.

Relațiile de familie pot fi mai dificile mai ales atunci când ai fost supraponderala de ani de zile. Deoarece obezitatea tinde sa ruleze in familii, atunci când un membru devine în mod substanțial mai subtire intr-un timp scurt, se poate crea o serie de reacții. Nu toate dintre ele sunt pozitive.

Invidia este departe de a fi necunoscuta. Unii se pot simti vinovati pentru ca nu fac același angajament pentru a se schimba. Consilierea poate ajuta și este o parte standard și benefică a întregului proces al pierderii in greutate.

Dincolo de reacțiile celorlalți, procesul de pierdere in greutate aduce în mod inevitabil, modificarea stilului de viata. O schimbare radicală în dieta prezintă dileme in cazul în care nu iti poti satisface prietenii la masa de prânz sau cină. Asta, face alegerea o corvoada, mai degrabă decât o plăcere. Sau, fiind în jurul mesei familia ta a fost întotdeauna o gurmanda iar dieta obisnuita nu mai este potrivita pentru tine si acest lucru poate genera tensiune. Solicitand pe alții să se adapteze la dieta ta poate ridica tensiunea.

Vei fi consiliata pe o mulțime de lucruri în timpul procesului. Lucrul de bază, pentru a face fata cu oricare dintre aceste scenarii este sa fiți răbdători, realisti. flexibili. Spiritul tau nou de optimism și bună voință poate face un drum lung pentru a facilita tranziția spre noua ta persoana. Cauta modalități de a devia conflictul. Înțelege că nu poți controla pe ceilalti, ei trebuie să facă ajustări proprii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *