Cum sa treci peste o respingere

Orice fel de respingere, nu conteaza daca e vorba de iubire, cariera, prieteni, scoala, sau orice altceva, nu trebuie sa iti afecteze starea de spirit. Respingerea nu iti aduce placere dar cu siguranta nu trebuie sa ia fericirea din viata ta. Ca si fiinte umane, ne-am nascut in aceata lume intr-o stare de fericire. E starea noastra naturala. Suferim atunci cand credem ca am pierdut ceva de care aveam nevoie. Acest articol te va ajuta sa intelegi mai bine ce este respingerea si de ce te simti nefericita cand esti respinsa.
Fii constienta ca oricine poate fi respins, nu conteaza cine este. Ti-ar fi placut sa nu se intample, dar s-a intamplat.
Intelege ca sentimentul tau de tristete e trecator. Credeai ca ai avut nevoie de acea persoana in viata ta ca sa te simti fericita. Nu este adevarat. A fi in jurul unei persoane, a vorbi cu ea, a saruta un iubit, sunt doar placeri. Iti aduc fericire temporara, dar nu permanenta. Crezi ca aceste placeri inseamna fericire adevarata si te pacalesti in a te simti oribil pentru ca nu le ai. Acestea devin ceva de care depinzi si nu iti aduc decat tristete cautandu-le.Cum sa treci peste o respingere
Intelege ca aceste lucruri sunt temporare. Ele vin si pleaca si nu au un loc permanent in viata. Cand intelegi asta, vei intelege ca ele nu sunt sursa fericirii tale. Vei realiza ca nu ai nevoie de astfel de lucruri si rezultatul ca nu le ai nu te face nefericita. Fericirea e un sentiment cu care ne nastem. Cand nu ai nevoi superficiale dupa care tanjesti, nu vei suferi. Cand dai drumul acestor nevoi superficiale, vei realiza ca nu sunt un motiv sa fii nefericita. Viata nu e facuta sa fii trista ci sa cauti lucrurile care te fac fericita. E cazul sa fii fericita, si sa cauti ceea ce te inalta. Nu evita respingerile si accepta ca ele sunt ceva cu care sa inveti sa traiesti. Cand te eliberezi de aceste iluzii, te eliberezi de durerea asociata cu respingerea. Respingerea nu iti produce durere, tu o faci. Daca cineva te respinge, respecta-i dorinta si doreste-i numai bine in viata. Nu trebuie sa o eviti complet. Nu trebuie sa o urasti, pentru ca iti duce mai multa placere in viata sa doresti binele celorlalti decat sa ii urasti. Incearca. Daca parerea ta nu se schimba despre acea persoana, atunci nu e nevoie sa o eviti. Poate ca speri sa se razgandeasca. Este in regula si acceptabil dar sa nu simti ca ai nevoie de ea. Vei sfarsi prin a te tortura. Daca persoana te-a respins pentru ca nu e atrasa de tine, cu siguranta ca nu se va schimba. E mult mai simplu sa accepti ca asta este si sa megi mai departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *