Datingul online, tot mai popular

Esti gata pentru a te intalni cu cineva nou. Dar sa mergi la barurile locale nu te ajuta iar prietenii nu au nici pe cine sa-ti sugereze. Deci, ce faci? Pentru mulți dintre cei care sunt nemulțumiți de moda veche de a cunoaște oameni noi, datingul online  a devenit o alternativă acceptabilă și populară.

Terapeutul in relatii Terri Orbuch spune ca unul dintre avantajele datingului online este că oferă acces la o masa mare de oameni cu care vă puteți întâlni în timp ce stati confortabil în propria casă. “Este foarte convenabil”, spune ea. “Și vă deschide   o intreaga lume de potențiale intalniri.”

Conform Online Dating Magazine, 20% dintre americani au ieșit la o întâlnire cu cineva pe care au cunoscut online.. Și în fiecare an, mai mult de 280.000 de persoane se căsătoresc cu cineva pe care au întâlnit în acest fel.

Datingul online  a devenit, de asemenea, o mare afacere. Un studiu a constatat că americanii cheltuiesc aproape un miliard de dolari pentru servicii de dating online.

 

Datingul online, tot mai popular

 

În cele din urmă, nu este doar pentru tineri și tehnologie. Cercetarile arată că poate fi la fel de popular si la adultii mai in varsta.

Ce trebuie să știți mai întâi

Datingul online necesită curaj și planificare atentă. Foloseste aceste sfaturi pentru a te ajuta la domeniul de dating online. Recompensa de la final ar putea fi chiar întâlnirea cu cineva special pe care ai cautat-o atata vreme.
Decide cât de mult control vrei. Unele site-uri, cum ar fi eHarmony, vor sugera potențiali parteneri pentru tine. Alțele va lasa să vă decideți. “Este mai mult o preferință personală”, spune Orbuch. “Un site care vă oferă potrivirea ar putea fi bun pentru cineva în mod constant atras de persoana gresita.” Dacă preferați sa aveti controlul asupra alegerilor sau știti ce calități va doriti sau ce persoana vi se potriveste, ati putea prefera site-uri care vă permit să alegeți pe cine să contactati.

 

Datingul online, tot mai popular
Verificați costurile. Unele site-uri, cum ar fi OKCupid și PlentyofFish, sunt gratuite. Dar alele ar putea costa 60 de dolari pe lună.
Nu ignora site-urile mai mici. “Site-urile mai mici coincid cu interesele tale si sunt, de obicei, mai bune”, spune psihoterapeutul autor neoficial al Ghid de Dating online, Tina B. Tessina. “Daca esti intr- un site, care se concentrează pe interese comune, e mult mai probabil sa cunosti oamenii potriviti.”
Crearea unui profil convingător, dar cinstit. Oricat de tentant poate fi, nu minti despre trecutul tău sau personalitate, atunci când descrii profilul. “Onestitatea arată încredere și integritate”, spune Orbuch. “Acestea sunt calitățile pe care toți oamenii le cauta.”

Nu divulgați niciodată informații personale sau nu trimiteti bani oricui spune Orbuch . Urmeaza-ti instinctele. Dacă vedeti o atmosfera proasta, reorientati-va rapid.
Asteptati-va la lipsa de onestitate. “Datingul online este de publicitate, mai degrabă decât de conexiune. Și publicitatea este plină de minciună și exagerare”, spune Tessina. “Vă puteți aștepta să va prezinte cea mai bună imagine și să-și  taie ani din vârsta și sa minta cu privire la bani.”
Fiți pregătiți să respingeti și să fie respins. “Nu luați un” nu “ca răspuns personal”, spune Orbuch. “Este, probabil sa nu aiba nimic de a face cu tine. Ei ar putea dori pe cineva care este  de alta vârstă sau trăiește într-o altă regiune. În același timp, nu ezitati să spuneti nu oamenilor pe care nu doriți să ii întâlniți.”
Restrânge obiectivul. Datingul online poate fi un economizor de timp real, daca stii exact ce vrei, spune psihoterapeutul Fran Walfish. De exemplu, dacă tu nu vrei o familie , atunci ai posibilitatea să elimini imediat pe cineva cu copii din cont. “Aceasta vă ajută să va restrângeti la anumite persoane, ceea ce este mai simplu si mai putin coplesitor”, spune Walfish.
Nu ezitați să căutați numele cuiva pe Google sau in retelele sociale cum ar fi Facebook sau Twitter. “Poți învăța multe”, spune Tessina. “De multe ori, oamenii vor pune poze pe Facebook, care arata mult diferit de intalnirile foto online. Veți afla, de asemenea, despre ceea ce îi interesează și care sunt prietenii lor.”
Utilizați prenumele și dati detalii personale numai după ce ati ajuns sa va cunoasteti bine. Intotdeauna stabiliti intalnirea într-un loc public ca o cafenea sau librărie.. “Spune-i unui prieten unde te duci, cu cine, și cand te vei întoarce.”

“Nu e nimic în neregulă cu datingul online”, spune Tessina. “Se poate ajunge la o poveste drăguță, si la o relatie buna.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *