Pericolele ascunse din saloanele de manichiura

Ai putea crede ca o manichiura efectuată de către un profesionist ar fi cea mai sigură alegere atunci când vine vorba de igienă și de îngrijire a unghiilor tale, dar vei fi surprinsa ce pericole ascunse exista în mai multe saloane de manichiura. Echipament care nu este curățat în mod corespunzător și proceduri care sunt nesigure vă pot pune la risc de infectie si ciuperci ale unghiilor, precum și reduceri în jurul patului   unghial

O problemă comună în multe saloane este că echipamentul pentru unghii nu este curățat între clienți. Într-un salon de coafură, pieptenii sunt înmuiati în mod regulat într-un produs bactericid care curăță și igienizează, dar de multe ori produsele de unghii sunt foarte rar  curățate daca nu niciodata.

 

Pericolele ascunse din saloanele de manichiura

 

Folosind echipament curățat necorespunzător poate duce la germeni trecuti de la un client la altul, ceea ce poate provoca infecții in jurul unghiilor. Când  unghiile sunt taiate se poate rupe pielea, astfel că ești vulnerabila la germeni. Echipamentul de la salonul de manichiura a fost folosit pe un alt client așa că e imperativ ca acesta să fie curățat între clienți.

Legile diferă de la zonă la zonă cu privire la modul în care echipamentele trebuie să fie curățate în orice tip de salon, iar unele saloane de manichiură, din păcate, urmeaza doar orientări minime. Pentru a vă asigura că aveți cel mai sigur echipament posibil, vorbiti și intrebati manichiurista sau managerul de salon cu privire la procedurile de dezinfectare.

 

 

Pericolele ascunse din saloanele de manichiura

 

Unii clienti regulati aduc chiar propriul echipament de fiecare dată când vizitează salonul. Întrebați manichiurista despre dreptul la instrumente pentru a aduce echipamentul.. De multe ori puteți achiziționa aceste instrumente în orice magazin de vânzare cu amănuntul sau magazin de frumusețe și curățați-le  dupa fiecare vizita.

O manichiura prost făcut poate fi, de asemenea, insalubra și periculoasa. Mici taieturi si zgarieturi nu sunt mai puțin frecvente în timpul manichiurii, dar un tehnician de calitate slabă poate racla cuticula si patul unghial și deschide mai mult pielea decât este necesar. Acesta este de asemenea un factor de risc in infectii.

Dacă aveți unghii artificiale, materialul acrilic folosit pentru a construi în jurul lor trebuie să fie strâns pentru ca acesta să adere în mod corespunzător. De asemenea, trebuie să fie suficient lipici folosit pentru a pastra unghiile atașate. Dacă acrilul nu este  strans bine și nu este suficient lipici, unghiile artificiale se pot separa de unghiile reale, care, la rândul său, permite umezelii să intre.

Aceasta umiditate poate duce la ciuperca unghiilor, care apare ca o pată verde sau maro pe unghii. Se poate emite chiar un miros neplacut. Dacă aveți o ciuperca a unghiilor, aceasta ar trebui să fie abordata de către tehnician la următoarea vizită, astfel încât să nu se răspândească.

În timp ce există pericole în orice salon de manichiura, sa încerci să te ocupi de propria manichiura poate fi, de asemenea, riscant. Ai nevoie să știi cum să tai unghiile în condiții de siguranță și în mod corespunzător, astfel încât să nu tai cuticulele sau sa rupi pielea. Dacă ai nelămuriri cu privire la condițiile sanitare de la salon sau pericolele echipamentelor, cumpăra instrumentele necesare si curata-le în mod regulat și alege un tehnician profesionist, astfel încât sa ai o manichiura frumoasa si igienica in acelasi timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *