Semne ca mariajul tau se va termina cu un divort

Sa mentii un mariaj necesita intentie. La fel ca orice relatie, daca mariajul tau nu primeste timpul necesar si atentia, acesta se va deteriora.

Cuplurile tind sa intre intr-o casnicie cu mari asteptari, aducand fiecare propriile istorii de dezamagiri si nevoi neindeplinite. Asteptarile nespuse ca partenerul te va iubi asa cum meriti sa fii iubita deseori se sfarsesc cu un esec. Apatia si rutina intr-o casatorie sunt semne ingrijoratoare ca mariajul tau are nevoie de atentie si aparitia unui predictibil divort este evitarea conflictelor. Deci, daca tu si partenerul evitati conflictele sau le lasati nerezolvate, atunci casnicia ar putea fi in pericol.

Daca dinamica mariajului vostru se incadreaza in aceste trasaturi, sansele de divort sunt crescute: Dr. John Gottman, terapeut de familie si cercetator asupra problemelor care apar in casnicie, a condus studii pentru a determina predictibilitatera divortului. Studiile sale au aratat ca aceste sase caracteristici de comunicare prevad un divort cu 91 la suta sanse de precizie.

1 Certurile. Abordarea unei conversatii sau conflict cu sarcasm, acuzatii, criticism, sau comentarii rautacioase este foarte periculos pentru o casnicie. Initierea uneui conversatii cu duritate rezultand cu un final incriminator fara solutie nu duce decat la adancirea conflictului.

Semne ca mariajul tau se va termina cu un divort

2. Cei 4 calareti. Gottman identifica urmatoarele-criticismul, defensiva, ingradirea si nemultumirea./ Cercetarile arata o corelatie intre aceste caracteristici de comunicare cu partenerul, sporind drastic sansele de divort.

3. Plutirea. Tu si partenerul va coplesiti unul pe celalalt cu negativitate ceea ce creeaza blocaje emotionale si detasare de la relatie. Cand tu si partenerul tau va puneti baraje de criticism sau nemultumire, lasand sentimentul de usa inchisa, din aceasta rezultand dezamagire atat de des incat in timp duce la resentimente.

Semne ca mariajul tau se va termina cu un divort

 

4. Limbajul trupului. Cand unul sau ambii parteneri devin coplesiti si fluctueaza, rezulta schimbari psihologice in corp. Se maresc bataile inimii, secreta adrenalina si maresc presiunea sangelui iar aceste raspunsuri psihologice prevad abilitatea de a rezolva efectiv conflictul.

5. Incercari esuate de a repara. Daca conflictul nu e rezolvat sau ingradit de catre unul din parteneri sansele de divort cresc. Solutia la conflict e imperativa in mentinerea unei relatii sanatoase. Ingradirea e lipsa vointei de a te angaja intr-o conversatie si rezolvare a conflictelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *