Sfaturi pentru Ingrijirea pielii primavara

Exfoliaza:

Exfolierea este foarte necesara pentru îngrijirea pielii, deoarece îndepărtează ușor și încet straturile de piele moarta vechi, care s-au acumulat în timpul iernii. Exfolierea stimulează producerea de noi celule ale pielii si circulatia la nivelul pielii, precum și revitalizeaza tenul tern. Utilizați întotdeauna exfolianti ușori, care conțin abrazivi naturali, cum ar fi fulgi de ovăz fin, scoarta de copac de arbore de ceai, orez și piatră ponce. Puteți face o exfoliere in fiecare zi.

 

Sfaturi pentru Ingrijirea pielii primavara

 

Tonifiaza:

După exfoliere ar trebui să se facă tonifierea, deoarece ajută pentru a calma pielea. Pentru tonifiere, ar trebui să utilizați tonifiante pe bază de alcool dar puteți folosi si pe baza de plante, cum ar fi aloe vera sau extracte de rozmarin și oțet de mere. Au efecte bune și nu usucă pielea.Sfaturi pentru Ingrijirea pielii primavara

Hidrateaza:

Se aplică întotdeauna crema hidratanta, în sezonul de primăvară pentru a înlocui stratul de protector natural de suprafață la nivelul pielii. Faceti asta dupa demachiere si tonifiere, precum și, după expunerea la soare, baie sau duș. Folosiți crema hidratanta usoara cand vremea este calda si ai tendinta sa transpiri mai mult , pentru ca unele creme hidratante, grele au tendința de a bloca porii. Deci, nu este nevoie de creme hidratante grele, de care aveti nevoie in timpul iernii. Puteți folosi creme hidratante amestecate cu apa de trandafir sau simple. Îmbătrânirea prematură a pielii și alte tipuri de leziuni ale pielii sunt prevenite prin utilizarea de creme hidratante.

 

Sfaturi pentru Ingrijirea pielii primavara

 

Protecție solară:

În sezonul de primăvară se aplică întotdeauna protecție solară atunci când te duci afară pentru a proteja pielea. În timpul zilei razele nocive UV sunt eficiente și pot cauza probleme ale pielii,  cum ar fi pete intunecate, imbatranirea prematura si a paritia ridurilor. Utilizați  protecție solară cu SPF 15 înainte de machiaj. Protecția solară ajută la hidratarea pielii și face pielea sănătoasă.

Bea multa apă:

Apa este cheia pentru a obține o piele frumoasa. În sezonul de primăvară, există șanse de deshidratare fiindca pielea incepe sa transpire. Pentru a rămâne hidratat, organismul are nevoie de mai multa apa in sezonul de primăvară, astfel consumă întotdeauna 8 -10 pahare de apa. Pentru a restaura fluidele din organism și a obține o piele stralucitoare apa este modul cel mai excelent.

 

Sfaturi pentru Ingrijirea pielii primavara

 

Alte modalități:

Exfoliaza si hidrateaza întregul corp.
Întotdeauna se spală fata ta cu săpun delicat, după ce vii de afara.
Bucura-ti mâinile și picioarele în jur de 15 minute într-o soluție preparata din lapte (2 parti) si miere (1 parte).
Stai departe de saloanele de bronzat
În zonele sensibile, cum ar fi coate și genunchi foloseste pudra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *