Vacanta de vis in Oahu

Deși mulți vizitatori sunt tentați să ramana pe plaja și nu se aventureaza dincolo de magazinele din zona stațiunii- pline cu marfuri de designer și lanturi de restaurante, nu putem să cadem în această capcană turistică.Trebuie neaparat sa exploram Oahu – cea mai populata și diversa din cele 8 insule din Hawaii – dincolo de Waikiki.

Atractii culturale
În contrast puternic cu peisajul urban din Honolulu, veți fi uimiți de frumusețea luxuriantă, naturală a Side Winward Oahu. Asta în cazul în care vizitati templul Byodo-In (aceasta înseamnă “Templul egalitatii”), la poalele Munților Ko’olau în Valea Parcului Memorial Temple. După un templu vechi de 1000 de ani din Kyoto, Japonia, replica a fost construita la comemorarea a 100-a aniversare a imigranților japonezi care vin în Hawaii. Cand suna clopotul mare de bronz simti vibratii benefice și poti sa spui o rugăciune la baza lui Amida, sculptura cu aur de lăcuit a lui Buddha.Vacanta de vis in Oahu

Viziteaza pitorescul la Centrul Cultural polinezian situat la aproximativ o oră de la Waikiki . Acesta continuă să incante vizitatorii tineri și bătrâni care invata despre națiunile insuei din Polinezia – Hawaii, Samoa, Maori Noua Zeelanda, Fiji, Tahiti, Marchize și Tonga – prin plimbari cu canoe interactive, expoziții și prezentări. Asigurați-va o zi  de ședere și bucurati-va de spectacolul de seara.

Exploreaza frumusetea naturii
Începeți ziua cu o plimbare pe terenul accidentat din padurea tropicala Trail Manoa Falls. Fanii serialulului de televiziune Lost vor recunoaște instantaneu flora si fauna care umplu peisajul ca parte a “insulei.” La sfarsitul traseului de 0,8 kilometri, care este extrem de murdar după o zi ploioasă, vei ajunge la o cascada uluitoare. Vei fi tentat sa inoti dar înotul este interzis. Există o taxă de parcare de 5 $.

Manoa Falls
O scurtă călătorie cu mașina de la Waikiki Beach si vei gasi Kailua Beach Park, cu   apa limpede, de un albastru turcoaz, valuri blande si nisip alb. Există suficiente locuri de parcare, zone de picnic și băi cu dușuri.

Vacanta de vis in Oahu
Waikiki Beach
Petreceți o după-amiază însorită pe 1875 de hectare in Waimea Valley, unde veți găsi grădini tematice, 35 de gradini botanice cu mai mult de 200 de familii de plante, precum și păsări exotice, pe cale de dispariție, inclusiv păuni. Și nu ratați Majestic Waimea Falls, unde baia este permisa.

Vacanta de vis in Oahu

Unde să mănânci
Etajul al treilea al unei clădiri de birouri este ultimul loc unde te-ai aștepta să găsesti Alan Wong, un restaurant numit după celebrul său bucătar de top. Dar locația este la fel de interesanta ca experiența culinară. Meniul este cochet, fructe de mare, carne de vită și preparate din carne de porc, și Chef Wong se straduieste sa utilizeze de la nivel local, surse organice. Rezervati un loc pentru unul dintre deserturile delicioase, produsele de patiserie ale bucătarului Michelle Karr-Ueoka. Ca un suvenir, oaspeții sărbătoresc o ocazie speciala cu un meniu cu autograf și o cutie de nuci de macadamia delicioase cu ciocolată si caramele.

 

Vacanta de vis in Oahu

 

Tea-time

Este întotdeauna  timpul pentru ceai la Tea Room Wai’oli, o bijuterie ascunsă situata pe o stradă mărginită de copaci, nu departe de Universitatea din Hawaii si pitorescul cartier rezidențial unde președintele Obama a crescut. Cantina are vedere spre o grădină și oferă o selecție de ceaiuri parfumate, sandvișuri și salate.

 

Vacanta de vis in Oahu

 

Unde sa te cazezi

Hyatt Regency Waikiki Beach Resort & Spa este foarte potrivit pentru cupluri, familii și călătorii de afaceri. Convenabil, situat vizavi de Waikiki Beach, hotelul oferă o cazare primitoare. Pentru a oferi clienților un curs în istoria Oahu , exista angajat un ambasador cultural numit Aka, care conduce un tur plin de folclor Hawaiian fascinant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *