Sindromul oboselii cronice

Inca sunt multi medici care pun la indoiala realitatea si validitatea sindromului oboselii cronice si printre doctorii care nu cred in adevarul existentei acestei afectiuni exista o dezbatere despre originile ei sau daca sunt de natura fizica sau psihologica. Doar recent, aceasta boala a fost recunoscuta ca fiind sindromul  oboselii cronice, dar oamenii afectati de aceasta au suferit ani intregi efectele. Aceasta lipsa de unitate in cercurile medicale in recunoasterea bolii a dus doar la confuzii printre pacienti. Sunt destule persoane afectate de acest sindrom si care cred ca sunt ipohondre. Pentru acesti oameni, acest fapt creeaza stres si confuzie in plus.

Cei care sufera de boala aceasta experimenteaza o continua oboseala fizica. De fapt, unul din primele simptome este o coplesitoare, incapacitanta oboseala, dar acesta este doar unul dintre aspectele bolii. Ea poate fi insotita de dureri musculare .Aceasta afecteaza des modul de viata atat de mult, incat persoana nu va mai fi capabila sa lucreze sau sa ia parte la activitatile sociale. Unii devin total incapacitati.

Sindromul oboselii cronice

Este destul de comun pentru o persoana normala care in general duce o viata activa, ca intr-o buna zi sa se trezeasca cu niste simptome asemanatoare unei raceli, cu dureri de cap, febra si usturime a gatului. Bineinteles ca persoana e prea obosita sa se poata ridica din pat. Evident, primul gand este ca are o gripa, insa trec saptamanile fara ca simptomele sa se amelioreze, acesta fiind un semn de sindrom de oboseala cronica.

Foarte multe persoane care sufera de aceasta boala experimenteaza si o oboseala mentala severa, care poate fi legata de turnura emotionala data de aparitia bolii sau din frustrarea suferindului din cauza epuizarii fizice.

Una din complicatiile care acompaniaza boala sunt serioasele probleme cognitive. Procesarea si retinerea informatiilor poate deveni extrem de dificila, creand si mai multe probleme emotionale pentru bolnav. Deseori, acesta gaseste greu pana si sa sustina o conversatie si se lupta sa ramana concentrati pe cuvinte sau sa proceseze acele cuvinte. Pierderea memoriei mai ales pe termen scurt este comuna printre bolnavi. Multi descriu ca nu isi pot aminti numele unor persoane sau numele lucrurilor comune. Sau uneori, uita cu desavarsire unele cuvinte.

Cauza reala a sindromului oboselii cronice este necunoscuta. Ce este cunoscut e faptul ca in general urmeaza dupa o infectie viral sau o serie de infectii. E important ca suferindul sa urmeze o dieta sanatoasa pentru a se recupera. Este de asemenea important sa aiba grija de minte la fel ca de corp. Timpul si odihna sunt singurele tratamente reale pentru sindromul oboselii cronice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *