Singapore, o experienta memorabila

De la numele sau exotic la splendoarea tropicala, Singapore este un oras al culorilor si contrastelor, culturii si bucatariei. Cu doar un grad in nordul Ecuadorului, are toate elementele pentru o vacanta unica. Pana cand Sir Stamford Raffles l-a descoperit, acesta a fost un teritoriu mlastinos, o jungla populata de cativa pescari. Astazi, e un oras modern, vibrant, cu 3 milioane de oameni, centrul asiatic pentru comert, transport, banking si turism.
Inainte sa il vizitez, am fost fascinata de Singapore din scrierile lui Somerset Maugham, Rudyard Kipling si Noel Coward. Mi-am infierbantat imaginatia unui loc pe care tanjeam sa-l vad. Cu secole inainte de sosirea lui Raffles, era un pasaj care facea legatura dintre est si vest. In secolul 14, se numea “Temasek” , insemnand Orasul marii. A fost redenumit “Singa Pura” sau orasul leu, dupa vizita printului din Sumatra, care a vazut un animal ciudat pe care l-a luat drept leu. In 1911, populatia a crescut la 250.000 de oameni, din 48 de rase, provenind din China, Indonezia si India, si 54 de limbi vorbite. A fost independent din 1959 si republica din 1965.
E o insula micuta de 640 km patrati, dar detine portul cel mai ocupat din lume si aeroportul sau a fost votat ca fiind cel mai bun din lume. De necrezut, sunt 130 de banci pe insula si 7 milioane de turisti o viziteaza in fiecare an.

 Hotelul Raffles

Singapore, o experienta memorabila

Pentru mine, hotelul Raffles este extraordinar, nu ca as fi stat aici, costa cam 1000 de dolari pe noapte. Este spectaculos, cu coloane de fantani si inconjurat de palmieri. Arcada de shopping are 70 de magazine de lux, un muzeu in memoria lui Raffles si un teatru cu showuri multimedia.
Poti sa faci cumparaturi pana cazi jos, in special in Orchard Road. Singapore e un port duty free, de unde turistii pot face cumparaturi pretioase, covoare din Arabia si India, tapiterii, bijuterii, cosmetice din Paris si Roma, computere din Taiwan, ceasuri, electronice, matasuri si multe altele.

 Vedere din port

Singapore, o experienta memorabila

Am avut si o aventura ciudata aici, ma intrebam unde e bazarul in Chinatown si m-am incrucisat cu o ghicitoare cu sute de plicuri in fata si un papagal pe umar. Sora mea astepta un copil, iar ghicitoarea mi-a soptit alegand unul dintre plicuri ca voi avea un nepot. :”Un baiat se va naste in familia ta”, scria pe foaia ridicata de papagal. Cand am ajuns doua saptamani mai tarziu, am fost anuntata ca sora mea are un baiat.

Orchard Road 

Singapore, o experienta memorabila

 

Singapore e un amestec surprinzator de vechi si nou. Magia trecutului se afla pe strazi si in bazaruri. Prezentul il vezi in numarul impresionant de zgarie nori si hoteluri de lux. Pe aceasta mica insula, vei gasi un vulcan activ, mancare suculenta si diversa, o plimbare printre dragoni, dansuri asiatice, orhidee salbatice, si fluturi, o viata de noapte uimitoare unde viata nu se opreste niciodata. O vizita aici e o experienta memorabila care ramane cu tine pentru tot restul vietii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *