Spune NU depresiei!

Cei mai multi dintre noi se simt tristi intr-un moment sau altul din viața noastră. Dar nu neaparat avem depresie. Depresia clinica adevărata este o tulburare a starii de spirit în care aceste sentimente negative interfereaza cu viata de zi cu zi pentru săptămâni sau mai mult. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, depresia este o tulburare mintală, caracterizată prin tristețe, pierderea interesului sau plăcerii, sentimente de vinovatie sau insomnie, lipsa poftei de mancare, sentimente de oboseală și lipsă de concentrare.

Cauze
Nu există nici o cauză unică pentru depresie. Aceasta poate fi declansata de cauze diverse.

Abuz de alcool sau de droguri
Boli ale sistemului nervos central și accidente
Anumite conditii medicale, inclusiv tiroida, cancer
Anumite medicamente, cum ar fi steroizi, beta-blocante sau rezerpina
Probleme cu somnul
Evenimente stresante de viata, cum ar fi moartea celor dragi, conflicte, probleme de relație, stresul la locul de muncă, izolare socială etc
Abuzul fizic, sexual, emotionalSpune NU depresiei!
Genetica
Nasterea (depresie postpartum)
Simptomele
Neliniște sau iritabilitate
Dificultăți de concentrare
Starea de spirit proasta sau tristețe
Schimbarea poftei de mâncare, de multe ori asociata cu creșterea în greutate sau pierdere
Oboseală
Pierderea stimei de sine
Senzație de anxietate sau îngrijorare
Sentimente de vinovăție
Pierderea de interes în activități care erau savurate odata
Gânduri de moarte sau sinucidere și gânduri de auto-vătămare
Simptome psihotice, cum ar fi halucinatii si iluzii în cazurile severe.
Diagnostic
Diagnosticul se bazează în principal pe prezentarea clinica. Nici un test specific de sange nu este disponibil pentru a confirma depresia. Dar, în același timp, unele teste sunt utilizate pentru a exclude alte conditii medicale care pot provoca simptome similare. Care pot fi teste de sânge, CT, RMN sau EEG.

Tratament
În general, tratamentele pentru depresie includ:

Antidepresive
Psihoterapie
Cazurile de depresie usoara au nevoie doar de unul dintre aceste tratamente. Depresia severă, de obicei, are nevoie de o combinație a celor două tratamente. Nu vă așteptați la un leac brusc pentru depresie, dar așteptați pentru o îmbunătățire lentă.

Dacă pacientul are tendinte de sinucidere sau automutilare, ajutorul unui consilier instruit și calificat este necesar.

Medicamente
Medicamentele utilizate pentru tratarea depresiei sunt numite antidepresive. Niciodată nu lua medicamente fara consultarea unui psihiatru expert.

Complicatiile
Risc crescut de probleme de sanatate asociate
Sinucidere
Administrarea tratamentului
Tratamentul de specialitate este necesar numai în cazurile avansate. Cele mai multe cazuri pot fi tratate cu succes de către un profesionist de asistenta medicala primara. Ajutorul unui consilier va îmbunătăți încrederea pacientului.

Sfaturi de prevenire a depresiei
Fii increzator: Stima de sine scazuta va pune cu siguranta stapanire in fiecare etapă a vieții tale. Fii încrezător în aspectul tau fizic și forța mentală.Spune NU depresiei!

Conectează-te cu alții: implicarea în activități de grup este foarte importanta. Dacă esti nefericit, nu încerca să te izolezi de ceilalti. Așteapta cu nerăbdare conexiuni sociale care te pot ajuta.

Bucura-te de un hobby: Concentrându-se pe activități care te țin ocupat și distrat este foarte important. Angajarea în ceva semnificativ te face energic. Aceasta te va ajuta sa visezi la ziua de mâine.

Menține un bun obicei de dormit: Lasa-ti corpul se odihnească și vezi cum lucrurile se vor schimba cu efect magic. Relaxarea mintii si corpului este necesara pentru o viata sanatoasa perfectă.

Împărtăseste problema ta: Ceva ce crezi dificil de rezolvat va fi mai simplu decât orice altceva pentru o altă persoană. Deci, nu ezita să împărtășesti problemele tale cu oricine crezi ca ii pasa. Poate fi un prieten, partener, părinți, profesori, frații sau rudele. Dar dacă nu gasesti pe cineva careia să-i pese? Nu iti face griji. Contacteaza un consilier calificat si instruit.

Fii pozitiv: Când ai toate libertatea de a gândi pozitiv sau negativ cu privire la o situație, de ce sa nu optezi pentru ganduri pozitive? Atitudinea pe care o ai fata de o situație trebuie să se schimbe.

Succesul nu va veni într-o zi: Să nu crezi că sunt inutile eșecurile. Ele sunt doar o parte din joc. Mâine este deschis pentru tine de a avea încercarea următoare. Învățarea din greșelile din trecut va face succesul mai colorat.

Nu încheia înainte de a începe: Având o concluzie negativă înainte de a începe o sarcina nu va duce la succes. Acest lucru va duce la depresie și anxietate. Simte-te liber să te confrunti cu viața așa cum vine.

Studiaza situația: Nu încerca să-ti asumi ceva bazat pe o situație particulară. Așteaptă și studiaza ceea ce s-a întâmplat. Niciodată nu crede că “eu nu merit ceva mai bun”. Spune-ti ca esti suficient de puternic pentru a face față situației.

Lasă trecutul și trăieste azi: Niciodată nu permite greșelilor care au avut loc în trecut, să se pronunțe prezent și viitor. Învață din greșeli, si ia măsuri pentru a le corecta.

Exercitiile fizice regulate și yoga: Menține mintea sănătoasă și corpul lucru care te va ajuta să bati depresia, dar si sa crești pacea și bucuria interioară.

Fii tu însuți: Daca vrei sa fii sigur pe tine, atunci ar trebui să te opresti din a-ti face griji despre ceea ce cred alții despre tine. Realizeaza ca in afara de familia ta nimeni nu este prea preocupat de tine. Acest lucru în sine iti va oferi tot curajul de a înfrunta viața cu încredere.

Fii realist: Nu te astept sa se intample minuni în viața ta. Fiind într-o lume de vis este mult mai putin probabil să invingi depresia. Concentreaza-te pe așteptări realiste și munceste din greu pentru ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *