Stresul si imbatranirea pielii

Pielea ta poate suporta greul unei vieti stresante. Nivelul de stres este mai mare decât oricând in aceste zile și stresul iti afecteaza mai mult decât nivelul de energie. Acesta poate avea un impact direct asupra sănătății și aspectului pielii si a corpului tau. Din fericire, implementarea catorva tehnici de zi cu zi te poate ajuta in managerierea stresului, lucru care este benefic nu numai asupra sanatatii psihice, ci si asupra frumusetii pielii tale. Iată câteva modalități de a opri impactul stresului asupra aspectului tau.

Pielea obosita si cu probleme

Ce se întâmplă cu digestia ta poate avea un impact mare asupra a ceea ce se întâmplă cu pielea ta. Sistemul digestiv al organismului o poate lua un pic razna și poti avea probleme cu digestia, lucru care iti va afecta pielea. Digestia dezechilibrata duce la probleme cu pielea, cum ar fi uscaciune, onctuozitate, pete și letargie, sau uneori o combinație a tuturor acestor probleme. Probleme, cum ar fi eczema și dermatita pot apărea, de asemenea.

Soluție:

Stimuleaza circulația cu cel puțin trei sesiuni de exercitii cardio  pe săptămână. Acest lucru te va ajuta, de asemenea, să faci față mai bine stresului în sine. Include o multime de alimente alcalinizante în dieta, cum ar fi otetul de mere,  pentru o salata mare, legume cu frunze verzi și surse de proteine non-animale. Aminteste-ti sa mesteci bine mancarea, pentru ca acest lucru ajută la o digetsie mai buna. Poți lua în considerare, de asemenea, sa iei probiotice, care pot ajuta la echilibrarea mediului în intestin.

 

Stresul si imbatranirea pielii

Liniile fine si ridurile
Există două feluri de stres care contribuie aici. În primul rând, după cum s-a menționat anterior, stresul poate provoca piele uscată și probleme, și uscăciunea și deshidratarea sunt cauzele principale ale liniilor fine si a ridurilor. În al doilea rând, expresiile faciale care de obicei vin odata cu stresul pot provoca linii profunde cu mult timp dupa ce ati trecut de perioada stresanta. Vorbim de riduri de incruntare, și linii profunde de la nas, la gură și bărbie.

Soluție:

Exersați meditația. Dacă stati încruntata, stati departe de sursa de stres, fie ecranul computerului, telefon sau pur și simplu birou. Dacă este posibil, luati 10 minute pauza pentru a vă oferi un masaj facial. Apăsați vârful degetelor în mijlocul sprancenelor si sa lucrati tot drumul în jurul oaselor orbitale pentru a ajuta la relaxarea muschilor care cauzeaza expresii. Relaxați-vă gura spunând vocalele într-un mod accentuat de până la 10 ori. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la relaxarea maxilarului și va împiedica scrasnetul dintilor. Chiar dacă nu vă simțiți in stare sa zambiti, fortati-va. Cercetările sugerează ca zambetul chiar dacă e fals, poate imbunatati starea de spirit si induce relaxare.

 

Stresul si imbatranirea pielii

Lipsa de somn

Stresul duce la nopți nedormite. Acest lucru va avea un impact direct asupra aspectului pielii. Doar cateva nopti de nesomn pot afecta funcțiile regenerarii pielii, rezultând oboseala, cearcane sub ochi și pungi și ochi injectați.

Soluție:

Pune bunele practici de somn la loc. Fa exercitii fizice mai devreme ziua mai degrabă decât înainte de culcare. Inainte de culcare, acorda-ti 15- 20 de minute pentru a face exercitii de respirație profundă pentru a ușura tensiunea din zi. Asigura-te că ai asternuturi curate realizate din materiale naturale, care permit aerului proaspăt să circule prin dormitor și îndepărtați toate dispozitivele, cum ar fi smartphone-uri sau tablete. Nu e recomandat sa aveți un televizor in camera – acesta va stimula creierul și va face somnul profund chiar mai greu. Evitati cofeina după ora 14. Puteți lua în considerare, de asemenea, redarea CD-urilor de meditatie pentru relaxare.

Bruxismul

Scrasnitul din dinti e un simptom comun de stres. Din păcate, aceste obiceiuri pot provoaca muschii maxilarului să lucreze ore suplimentare. Acest lucru poate duce nu numai la dinți deteriorati, dar, de asemenea mușchii devin mai mari cu acțiunea de măcinare.

Soluție:

Vorbeste cu medicul dentist despre purtarea unei proteze speciale in gură, dacă scrasnesti dintii in somn. Un chirurg cosmetic sau plastic de renume poate injecta, de asemenea, un produs de relaxare musculară în muschi pentru a împiedica măcinarea dintilor. Puteți încerca, de asemenea, practici alternative, cum ar fi kinetoterapie pentru a ajuta la ameliorarea tensiunii.

Știați că un studiu american a constatat ca femeile care au fost amenințate de anticiparea unor sarcini stresante au imbatranit la nivel celular – unele cu mai mult de 10 ani?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *