Greseli frecvente in ingrijirea parului

Există atât de multe elemente nocive care ne afectează parul . Incepand cu stresul și cu diferiți factori externi de zi cu zi și rutina de îngrijire, părul trebuie să facă față în mod constant agresiunilor. În acest context, datoria noastră principală este de a găsi modalități adecvate să-l păstram sănătos. Cu toate acestea, inconștient sau nu, de multe ori facem exact opusul a ceea ce ar trebui să facem. Aruncati o privire la unele dintre cele mai frecvente greseli de îngrijire a părului și încercati să le evitati.

Când vine vorba de cele mai frecvente greseli de ingrijire a parului, totul începe cu faptul că cele mai multe dintre noi nu știu de tip de par avem. Acesta este punctul de plecare pentru numeroase dezastre. Există, de exemplu, multe femei care cred că au parul aspru, atunci când, de fapt, parul lor este normal dar firul este gros. Prin urmare, ele încep să utilizeze produsele greșite care pot da un aspect gras parului.

Acest tip de greseli se fac destul de des pentru ca femeile pun rareori întrebări stilistului despre parul lor. Pentru a evita deteriorarea parului, trebuie mai întâi să știti ce tip de par aveti. Nu este doar important, ci crucial.

 

 

Greseli frecvente in ingrijirea parului

 

Chiar dacă există   ideea că foenul iti poate afecta grav parul de fapt, unii dermatologi spun că este destul de benefic pentru sănătatea și frumusețea sa. Pentru ca daca scalpul  e umed pentru o perioadă mai lungă de timp dupa samponare, bacteriile s-ar putea dezvolta și, prin urmare, ar aparea foliculi sau cosuri. Cu toate acestea, greseala pe care o facem, de obicei, este ca uscam parul, la o temperatură foarte ridicată mai ales atunci când acesta este încă umed si am provoca daune si parul devine fragil.

Nu este necesar sa spalam parul in fiecare zi. Exista femei care exagerează atunci când vine vorba de samponare. Totuși, acestea trebuie să fie extrem de atente ca spalarea parului de prea multe ori ar putea distruge echilibrul de la nivelul scalpului si glandele sebacee care provoacă parul uscat sau gras. Cel mai bun lucru este să vă spălați părul o dată sau de două ori pe săptămână, dacă nu mergeti la sala de sport sau aveti alte activități care necesită samponare frecventa. Cu cat mai des spalam parul, cu atat mai repede devine uleios.

 

Greseli frecvente in ingrijirea parului

 

Ar trebui să știti că produsele cosmetice au un efect negativ asupra firului de par. Prin urmare, este foarte important să clătiți perfect parul atunci când e spălat în scopul de a elimina orice reziduu de balsam, sampon sau masca. Siliconul care se găsește în majoritatea șampoanelor și altor produse au tendința de a face parul mai greu. Asigurați-vă că folosiți apă călduță când clătiti în loc de apă fierbinte, care usuca excesiv parul.

Frecarea parului cu prosopul după spălare este, probabil, una dintre cele mai frecvente greseli pe care le facem. Cu toate acestea, tineti   minte sa nu faceti niciodată acest lucru pentru ca este foarte agresiv pe parul umed și sensibil, care își pierde aminoacizii și are tendința de a se rupe mai ușor. Cel mai bun lucru pe care il puteti face este să-l păstrați înfășurat în prosop timp de 15-20 minute.

Utilizarea frecventă a aparatelor de îndreptat părul afectează calitatea firului de par datorita actiunii repetate de căldură pe par, care în cele din urmă ajunge să se deterioreze. Ar trebui să renunțati la placa de îndreptat părul și să găsiti alte soluții cum ar fi o tunsoare diferita. În afară de utilizarea excesivă a aparatelor de îndreptat părul, unele dintre noi aplică, de asemenea, prea multe produse de styling. Totuși, dacă utilizați prea mult gel de păr, ceara si spray, parul va fi nu numai lipsit de stil, dar acest lucru ar putea duce la apariția de matreata nedorita. În ambele cazuri, moderația este cheia!

 

 

Greseli frecvente in ingrijirea parului

 

Tendințele de coafura se schimba in fiecare sezon. Printre atât de multe coafuri frumoase, ne indragostim mereu de una sau două. Cu toate acestea, greseala pe care o facem este că, uneori, alegem o coafura care  ne place, fără a lua în considerare că trebuie să o menținem. Cum nu avem toate un stilist personal și timp suficient pentru a ne stiliza parul, o decizie mai înțeleapta ar fi să optam pentru coafuri care necesită întreținere redusă și sunt ușor de mentinut la domiciliu, cu minim de efort. Este inutil sa alegem o tunsoare la modă, care nu flateaza forma fetei sau nu se potriveste tipului de par.

Este bine cunoscut faptul că orice tip de par este sensibil la rupere si despicarea varfurilor. Aspectul parului este mai mult decât important  astfel ca trebuie să ne amintim sa mergem la coafor la fiecare sase saptamani sau 45 de zile pentru tunderea varfurilor. Mai mult decât atât, puteți solicita, de asemenea, un tratament care hrănește și regenerează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *